top of page

Zaklatás

Alább olvashatja azokat a cikkeket, amelyeket támogatóink (kapcsolódó cikkeink alatt), vagy más szerzők tettek közzé ezen témában más oldalakon és úgy gondoltuk, hogy elősegíthetik kedves olvasóink tájékozódását. A cikkek alján megtalálhatóak az eredeti közzététel honlapjának linkjei is. 

 

A cikkek alatt, az oldal alján megtalálhatja az arhívumot, amelyben korábbi cikkeket is letölthet.

Kapcsolódó cikkeink
Más kapcsolódó cikkek
"Zaklatás, mindig a nyomodban" 3.
 
2014.04.27

Korábban már írtam a zaklatásról és azon Tv sorozatról, amely olyan eseteket dolgoz fel, amelyekben zaklatott személyek mesélnek a kálváriájukról. Sokan azt gondolnák, hogy ilyen csak külföldön van, ilyen csak másokkal fordulhat elő. Sajnos nem, és a válóperek során igen sűrűn fordul elő, hogy a válni készülő fél egyszer csak egy zaklató, fenyegető, őt és mindenkit, aki az ő pártján áll, feljelentő, „elmebeteg-őrülttel” találja magát szembe. Ezen személyek általában súlyos személyiségzavarban szenvednek, általában szociopaták/pszichopaták/paranoid , nárcisztikus és/vagy borderline személyiségzavarban szenvedő, a köznyelv szerint „elmebeteg őrültek”. A továbbiakban az egyszerűség kedvéért „elmebeteg”-nek nevezem, hiszen az ügyfelek ezt a jelzőt használják róluk a legtöbbször.

 

dr. Regász Mária

 

"Zaklatás, mindig a nyomodban" 2.
 
2014.04.14

Zaklatás – mindig a nyomodban című sorozat kapcsán írt cikkeimhez kapcsolódik az index.hu weboldalon megjelent cikke.

Sajnálatos módon a zaklatott személyek sokszor évekig nem tesznek feljelentést abban bízva, hogy az elkövető majd abbahagyja. Csakhogy az ilyen cselekmények mögött általában súlyos pszichés problémák húzódnak meg és a kirendelt pszichológusok, pszichiáterek nagyon sokszor nem állapítják meg a betegséget akkor sem, ha még egy laikus számára is nyilvánvalóan fennáll. Ennek oka sok esetben a képzetlenség, néha pedig az, hogy még a szakértő is fél, pedig normális ember nem zaklatja a másikat, az ilyen magatartás a nárcisztikus, paranoid, pszichopata, szociopata személyek jellemzője, akiket azonban csak jól képzett szakértő képes leleplezni.

 

dr. Regász Mária

 

Maró sav lehet a válasz az elutasításra
 
2014.02.27

Megjegyzés

dr. Regász Mária

A bosszútól égő támadók egy üveg savat már 70 forintból beszerezhetnek, mégis egy életre megkeseríthetik áldozataik életét Indiában és több más országban. Az áldozatok többsége tizenöt-húsz műtéten esik át, de utána is társadalmi kirekesztés, lelki sérülések várnak rájuk, emellett munkát is sokkal nehezebben találnak. Több mint 1500 savtámadás van évente, a Stop Acid Attacks szervezet próbál minél több áldozatot felkarolni.

 

Fazekas Orsolya

 

"Zaklatás, mindig a nyomodban"
 
2014.02.28

Ezzel a címmel egy sorozatot láthatunk az ID Discovery csatornán.Sajnos a zaklatás sok ember életének mindennapi része, ez alól senki sem kivétel (még mi ügyvédek sem).A zaklatók személyisége eléggé összetett, többnyire nárcisztikus, paranoid személyiségek, ritkábban ez pszichopátiával, szociopátiával is párosul, mely igen veszélyes párosítás. Az ilyen személyek sokszor perlekedési tébolyban is szenvednek, mindenkit feljelentenek, beperelnek, a zaklatott személyeket tárgyként kezelik és a zaklatás célja az, hogy hatalmukat kiterjesszék a zaklatott személyre, hatalmas energiákat fektetve abba, hogy a zaklatott személyben folyamatosan tudatosítsák jelenlétüket, azt, hogy figyelik őt, hogy mindig jelen van az életében.

 

dr. Regász Mária

 

Arhívum

Ezen menüpont alatt letöltheti azon cikkeket PDF formátumban, amelyeket helyhiány miatt már nem tartunk az oldalunkon, viszont segíthet önnek a tájékozódásban. Az archívumokat mint minden más cikket az oldalon időrendben helyeztük el.
200x-200y Büntetőjogi arhívum (Feltöltés alatt...)
• Cikk 1
• Cikk 2
• Cikk 3
• Cikk 4
• Cikk 5
bottom of page