top of page

Könyvespolc

Szerző: dr. Grád András

Kiadó: Saját kiadás

Ismertető: 

Nem csak a félrelépésről, hanem a kapcsolatok megromlásának okairól is humorosan, érthetően ad tájékoztatást, de arról is, hogy ha már válnak a felek, akkor mit tegyenek, hogy az a legkevesebb sérülést okozza. 

 

 

 

Ajánlott Bolti ár:  1490,- HUF*

 

Megvásárolható a Grád és Regász ügyvédi irodában

 

 

 

* Amennyiben megrendelt könyvét nem személyesen veszi át úgy külön postázási költséget számítunk fel.

01 /
Félrelépők Kézikönyve

Szerző: dr. Grád András, dr. Weller Mónika

Kiadó: HVG Orac

Ismertető: 

Megkínzott, megerőszakolt kurd és örök nők, munkaterhüket fondorlatos módon lecskkentő cseh és francia felsőbíróságok, szólásszabadságukkal élésük miatt elítélt osztrák és roán újságírók, időtlen időkig elhúzódó olasz és magyar perek. A felsorolás hosszan folytatható. Egy dolog közös bennük, az emberi jogok megsértése. Az utóbbi időben a joggyakorlat ikyab vadonatúj területekkel egészült ki, amilyenek a családon belüli erőszak, az orvosi műhibák vagy egyes etnikai csoportok hátrányos megkülönböztetése.
A mű a konkrét ügyek ismertetése mellett az Emberi Jogok Európai Bíróságának teljes joggyakorlatát felleli. Az Emberi Jogok Európai Egyezménye ugyanis csupán néhány keretszabályt tartalmaz, amelyet a Bíróság esetjoga tölt meg tartalommal. E sokezer ügy ismerete nélkül az eredményes strasbourgi jogérvényesítés elképzelhetetlen. Ráadásul az utolsó kiadás óta hatályba lépett 14. jegyzőkönyv folytán az eljárásjog is gyökeresen megváltozott, amelyet a mű ugyancsak részletesen ismertet.
A könyv tematikus bontásban, szakmai igényességgel, ugyanakkor közérthető stílusban foglalja össze az elmúlt fél évszázad esetjogát, továbbá mélyrehatóan bemutatja a Bíróság eljárásjogát is. A segítségével azok is képessé válnak emberi jogi ügyekben Strasbourghoz fordulni, akik korábban ilyesmivel soha életükben nem foglalkoztak.

 

 

Ajánlott Bolti ár:  6990,- HUF*

 

 

* Amennyiben megrendelt könyvét nem személyesen veszi át úgy külön postázási költséget számítunk fel.

Strasbourgi Emberi Jogi Bíráskodás Kézikönyve
02 /

Szerző: dr. Fekete Mária, dr. Grád András

Kiadó: HVG Orac

Ismertető: 

- szerkesztés alatt - 

 

 

 

Ajánlott Bolti ár:  ---,- HUF*

 

 

 

 

* Amennyiben megrendelt könyvét nem személyesen veszi át úgy külön postázási költséget számítunk fel.

Pszichológia és Pszichopatológia Jogászoknak
03 /

Szerző: Gyurkó István, Vincze Melinda

Kiadó: GIVME 888

Ismertető: 

"Feltétlenül ajánlom ezt a nagyszerű és hiánypótló mesekönyvet minden kisgyermekes elvált vagy válófélben lévő családnak. A szülő számára is nagyfokú stresszt okoz nemcsak a válás, hanem az is, hogy gyakran nem tudja, hogyan kellene erről őszintén beszélni a gyermekkel. Mit theet annak érdekében, hogy a gyermek a lehető legkevésbé sérüljön? A könyv közös olvasása lehetőséget teremt egy bensőséges beszélgetésre, amire nemcsak a gyermeknek , hanem a szülőnek is nagy szüksége van. A könyv második felében található szülőknek szóló útmutatóban pedig Gyurkóné Vincze Melinda és Gyukró István mediátorok számos hasznos tanáccsal szolgálnak, amelyek választ adhatnak a még meg sem fogalmazódott kérdésekre is, és segíthetnek a problémák megoldásában. Azt tartanám a legjobbnak, ha a különélő szülőknél mindkét lakásban lenne 1-1 példány a könyvből, amit szükség esetén bármikor leemelhetnek a polcról."

Dr. Valló Ágnes, orvos mentálhigiénikus-terapeuta.

 

 

Ajánlott Bolti ár:  2490,- HUF**

 

 

 

* *Ez a könyv kizárólag könyvesboltokban kapható, nem áll módunkban ezen könyvet beszerezni

04 /
Pocak Tóni és a Válás
bottom of page