top of page

Pénzbüntetést kért az ügyészség Kenderesi Tamásra (Kommentár: dr. Regász Mária)

A kvangdzsui ügyészség azt javasolja a bíróságnak, hogy 3 millió dél-koreai vonra büntessék Kenderesi Tamást a szexuális zaklatás miatt – jelentette a Yonhap dél-koreai hírügynökség. Ez nagyjából 2500 amerikai dollár, és 720-730 ezer forint körüli összegnek felel meg.


Az ügyészség közlése szerint Kenderesi ezt az összeget már be is fizette, és kérte, hogy engedjék haza Magyarországra. Az ügyben a dél-koreai bíróság dönt, és amennyiben kisebb lesz a pénzbüntetés összege, a különbözetet visszatérítik az úszónak.


A magyar úszót vasárnap egy szórakozóhelyről vitték el ittas állapotban, miután egy 18 éves lány kihívta a rendőröket Kenderesi állítólagos zaklatása után. Kenderesi elismerte ugyan, hogy hozzáért a lányhoz, de tettét megbánta, bocsánatot is kért, a zaklatást viszont tagadta. Kenderesi helyzetét az is rontotta, hogy nem volt nála semmilyen igazolvány, sem akkreditációs kártya.


Ez is közrejátszott abban, hogy a hatóságok úgy döntöttek: a vizsgálat ideje alatt, vagyis tíz napig nem hagyhatja el az országot. A rendőrség hétfőn vádemelési javaslattal fordult az ügyészséghez. Az ügyészség pedig most fordult a bírósághoz, és pénzbüntetés kiszabását indítványozta.


Közben Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke azt nyilatkozta a sportolóról:


Biztosan fegyelmi bizottság elé állítom! Azt viszont nem tudom, milyen büntetésre számíthat. Erről a bizottság határoz majd a koreai jegyzőkönyv és az úszó vallomása alapján.


A kiszabható szankciók között szerepel a szóbeli figyelmeztetéstől és írásbeli megrovástól kezdve a pénzbüntetés, a juttatások megvonása, de akár el is tilthatják Kenderesit a versenyektől és/vagy edzőtáboroktól. Wladár Sándor azt is kijelentette, hogy a szövetség sem az óvadékot, sem az esetleges büntetést nem fogja állni az olimpiai bronzérmes úszó helyett.

Kommentár: dr. Regász Mária


Két érdekessége van a cikknek. Egyrészt az, hogy egy ember azt gondolja, hogy normális az, ha megfogja mások fenekét, sőt, azt is gondolja, hogy ez nem szexuális zaklatás (elismerte a cselekményt, tagadja a bűnösségét - tehát szerinte normális az, hogy ő férfiként bármelyik nő fenekét fogdoshatja, sőt, még a barátnője is azt állítja, hogy a koreai nő reagálta túl. Hát nem! Nem normális, hogy bárki azt gondolja, hogy más fenekét fogdoshatja ittasan vagy józanul - az italozásnak pedig csak annyi jelentősége van, hogy minek iszik az, aki aztán nem tudja, hogy mit csinál.).

A másik az, hogy míg ebből ekkora botrányt csinál az index és az ügyészség, semmit nem tesznek olyan esetekben, amikor hangfelvételekkel bizonyított az, hogy egy nőt szexuálisan zaklatnak, sőt, a bíróság a nőt tiltja el a további bizonyítás lehetőségétől azzal, hogy eltiltja, hogy további hangfelvételeket készíthessen. Ezek után a nő állítása szerint megerőszakolta a férfi, erre már csak ambulláns lapja van, az orvoshoz a rendőrség küldte, majd közölte, hogy kevés a bizonyíték és megszüntette az eljárást (miután a férfi megrágalmazta nagy nyilvánosság előtt az ügyészt).

Ebből senki nem csinált sem nagy, de még kicsi botrányt sem, mindenki hallgat, mert a férfi mindenkit feljelent/megrágalmaz és beperel, a rendőrség leírta azt is, hogy mivel az ő emberei ellen is eljárásokat indít, nem tudja garantálni az ügy befejezését, kéri inkább a kizárását. Miután nem zárták ki a rendőrséget (V. kerületi Rendőrkapitányság), minden eljárást megszüntetett és azóta is minden eljárást megszüntet a férfi ellen, amiről az ügyészség is tud, mégsem csinál semmit. Tehát elegendő kellő mértékben megrágalmazni a nyomozókat, ügyészeket, bírókat, és akkor meg lehet úszni bármilyen büntetést.

dr. Regász Mária

ügyvéd

Kiemelt Cikkek
Kövessen (még nem üzemel)
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Legújabb Cikkeink
bottom of page