top of page

Kenderesi: Hozzáértem a fenekéhez, de vétséget nem követtem el (Kommentár: dr. Regász Mária)

Az olimpiai bronzérmes Kenderesi Tamás nyilatkozatot adott ki, miután a rendőrség előállította. A Reuters arról számolt be, hogy szexuális zaklatás a vád ellene.


“Szombat éjszaka, egy szórakozóhelyen a mellékhelyiségből visszafelé haladva a táncparkett felé, hozzáértem egy ott dolgozó, koreai táncoslány fenekéhez.


Meg sem álltam mögötte, egyetlen, talán meggondolatlan mozdulatot tettem, ami miatt az érintett lány komolyan megharagudott, és feljelentést tett ellenem. Megértve a helyzet komolyságát, teljes együttműködést tanúsítottam mindvégig"


- kezdte az úszó, akire Budapesten a jövő héten műtét várna.


A kvangdzsui világbajnokságon egyébként nyolcadik lett, szétúszás után jutott a legjobb nyolc közé.


Kenderesi úgy folytatta, hogy a rendőrségen közölték: az esetről a biztonsági kamera felvétele rendelkezésükre áll, igaz, ezt neki nem mutatták meg.


"Őszintén bízom abban, hogy igazolást nyernek a szavaim.


Úgy gondolom, nem követtem el semmilyen súlyos vétséget, azt viszont meg kell értenem, hogy megsértettem bizonyos erkölcsi normákat, amely a helyi értékrend alapját képezik.


A történteket sajnálom, a koreai lánytól szeretnék elnézést kérni, amennyiben valóban megbántottam, de a szexuális zaklatás vádját teljes mértékben visszautasítom.”

Kommentár: dr. Regász Mária

Ezzel pont ez a probléma. Nem is veszi észre, hogy ez szexuális zaklatás, számára ez normális. Hát pont nem. Nem tudom mit szólna, ha mondjuk az eredményhirdetéskor, amikor minden kamera rá szegeződik, odamenne hozzá egy 40-50 éves, nagyon ronda nő és megfogná a tökeit.


Nem, ez sem normális. Attól, hogy ő úgy gondolja, hogy neki aztán mindent lehet, attól még nem lehet. Kért engedélyt a lánytól? Az adott engedélyt? Nem. Szerinte csak úgy odanyúlhat. Én azért remélem, hogy a koreaiak komolyabban veszik a szexuális zaklatást, mit az itteni nyomozó hatóságok, ügyészségek és bíróságok. Mert itt aztán tényleg nem történik semmi és ezért gondolja néhány ilyen alak, hogy neki aztán szabad. És fel sem fogja, hogy épp bűncselekmény amit csinál.

dr. Regász Mária

ügyvéd

Kiemelt Cikkek
Kövessen (még nem üzemel)
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Legújabb Cikkeink
bottom of page