top of page

Fénylik, de nem arany – a nárcisztikus személyiség (Kommentár: dr. Regász Mária)

"Fénylik, de nem arany – a nárcisztikus személyiség" címmel cikket linkeltem be, melyhez kommentet fűztem. A cikk 2019. július 23-án jelent meg valamelyik weboldalon, egy ismerősöm küldte a linket, így került a cikk belinkelésre.

A mai napon a cikk szerzője megkeresett, hogy a cikket távolítsam el és jelezte, hogy a cikk megjelentetéséhez írásbeli hozzájárulásuk kell.

Ebben nincs semmi önmagában. A cikk a nárcisztikus személyiségzavarról írt, úgy tűnt, a cikkírónak vannak tapasztalatai az ilyen személyekről, elég összeszedettnek is tűnt.

Csakhogy ezt követően több e-mailt kaptam a zaklatómtól, aki a bíróság által kirendelt elmeorvos szakértő szerint nárcisztikus-paranoid-pszichopata, továbbá egy másik személytől, aki szintén zaklat és/vagy vélhetően a zaklatóm másik nick-neve - szokása különböző neveket használni - ennek lényege, hogy nem távolítottam még el a cikket.

Miután az e-mailt most olvastam, lehetőségem sem lett volna előbb eltávolítani, viszont mindebből az következik, hogy nevezett blogoló pszichológus valamilyen módon kapcsolatban áll a zakaltómmal. Még nem tudni, hogy milyen módon (az biztos, hogy több személy jelezte, akikkel kapcsolatban állok, hogy a zaklatóm megkereste).

Természetesen meg fogom írni, hogy mit válaszolt a pszichológusnő: Szabó Elvira, akinek a kérésére a cikket eltávolítottam.

Az eredeti cikket tehát a https://lelkizona.blog.hu/2019/05/31/fenylik_de_nem_arany_a_narcisztikus_szemelyiseg weboldalon olvashatják az olvasóim.


Kommentár: dr. Regász Mária


Ez még nagyobb probléma, ha az illető nárcisztikus-paranoid-pszichopata.


Nárcisztikus – ő az Isten (mármint szerinte)


Paranoid – mindenki ellenség, mindenkit fel kell jelenteni, mindenkit támadni kell, mindenkit meg kell alázni, mindenkit el kell tiporni – mármint szerintük.


Pszichopata – mindenkit fel kell használnia az érdekeinek megfelelően, mindenki egy tárgy, akit (amit) tologat a sakktábláján érdekeinek megfelelően, emocionális képességek nélkül, egyben gátlástalan hazudozó és manipulátor, hogy a céljait elérje. Mindig azt hazudja, ami az érdekét szolgálja, akár egyik mondatával cáfolva a másikat. Saját bevallásuk szerint is képesek még a szakértőket is megtéveszteni „10-ből 9-et biztosan” – mondta az egyikük. És tényleg. Hihetően hazudnak, de ha épp nem hazudnak, akkor nem mondanak igazat. Nem szeretnek senkit és őket is mindenki utálja, még a saját gyerekük is. Egyedül halnak meg, a kutya nem néz rájuk öregkorukra. Az anyjukat két fillérért megölnék, Istenük saját magukon kívül a pénz. Saját magukat reklámozzák, sztárolják, szerintük mindenki más hülye, a másokról adott információikat eltorzítják, csak a saját fejükben lejátszódó történeteket adnak elő nem létező beszélgetésekről, barátnőről, szerető gyermekről, de azokról is lekicsinylően beszélve „asszony”. Attól sem riadnak vissza, hogy saját gyerekük anyját lejárassák az interneten, a szexuális együttlétükről fotókat, videókat készítenek, azokat kiteszik az internetre, majd saját magukat áldozatként tüntetik fel. A gyerekük anyját, majd később a saját gyereküket is simán felhasználják a céljaik eléréséhez, ebbe beletartozik a szexuális erőszak is, amit akként aposztrofálnak, hogy a nő/gyerek is „élvezte”, őket igyekeznek mindenkitől (szüleiktől, barátaiktól, segítőiktől) elszeparálni és mindenki ellenség számukra, aki ezt megpróbálja megakadályozni. Ezen „ellenségeket” igyekeznek lejáratni, tönkretenni, ehhez hamis vádaktól, rágalmaktól sem riadnak vissza, ennek érdekében akár okiratot is hamisítanak és ezzel igyekeznek alátámasztani valótlan állításaikat, visszaélnek mások személyes adataival, számítástechnikai adataival, velejükig gonosz bűnözők, igazi csótányok, férgek, akiket mindenki megvet, gyűlöl, még a saját gyerekük is beléjük rúg, mert ezek képtelenek alkotni, csak rombolni tudnak. Nincs életük, örömük, nem tudnak szeretni, egyetlen cél vezérli őket, hogy minél többet ártsanak másoknak és ebből minél több előnyük legyen.


dr. Regász Mária

ügyvéd


Kiemelt Cikkek
Kövessen (még nem üzemel)
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Legújabb Cikkeink
bottom of page