top of page

Szörnyűség: Annyit zaklatták az iskolában, hogy öngyilkos lett a 10 éves kisfiú! (Kommentár: dr. Reg

Öngyilkos lett egy ötödikes kisfiú Texasban, miután folyamatos zaklatták az iskolában - írja a New York Post. A 10 éves Kevin Reese a houstoni Robinson általános iskolába járt, és édesanyja szerint a zaklatók odáig mentek, hogy a kisfiú számítógépét is összefirkálták, azt írták rá: „Öld meg magad, nem tartozol közénk”. Kevin Reese január végén lett öngyilkos. Felakasztotta magát, a holttestére 13 éves nővére talált rá. Édesanyja, Crystal Smith azt mondja, tavaly novemberben a zaklatás már fizikai bántalmazásig fajult, gyereke sírva ment haza, miután megverték. Azt mondta neki, azért sír, mert nem tudta megvédeni magát, nem tudott visszaütni. A nő bement az iskolába, de azt a választ kapta a vezetéstől, hogy semmiféle zaklatásról nem tudnak.

Kommentár: dr. Regász Mária

A zaklatás itt is probléma, mivel a hatóságok egyáltalán nem veszik komolyan. Előfordult, hogy az V-XIII. kerületi Ügyészség (dr. Törő Andrea) azt közölte, hogy ez nem zaklatás, csak bosszantás. Kívánom neki és egész családjának, hogy így bosszantsák egy életen keresztül, akkor netán rájön, hogy mi a különbség a bosszantás és zaklatás között. Bosszantó, ha reggel a kávéfőző elromlik, vagy kiég egy lámpa este. A zaklatás az áldozat egész életét tönkreteheti. Engem és más áldozatot 9 éve zaklat egy nárcisztikus-paranoid-pszichopata, az V. kerületi Rendőrség közölte, hogy nem hajlandó eljárni, mert fél, inkább szeretné, ha kizárnák, azóta sem csinál semmit (akkor nem zárták ki, ezért minden eljárást megszüntetett az elkövetővel szemben, azóta már kizárták, de megjegyzem, hogy ha a rendőrség félelemből nem jár el, az hivatali visszaélés is. Ezt jeleztem a Központi Nyomozó Főügyészségnek, aki meg sem moccan azóta sem. Egy másik ügyben azt közölte a rendőrség, hogy neki már 200 ilyen ügye volt, egyezzen meg az áldozat a zaklatóval. Aki ilyen hülyeséget mond, annak nem 200, hanem egy ilyen ügye sem volt. Zaklatóval megegyezni nem lehet, ugyanis a zaklatók nárcisztikusok, paranoidok, pszichopaták vagy borderline személyiségzavarosak, olyan nincs, hogy egyik sem, olyan van, hogy a szakértő esetleg nem ismeri fel. Az én zaklatóm leírta, hogy 10 szakértőből 9-et biztosan képes megtéveszteni. Ez így is van. A zaklatók hazug, manipulatív, érzelemmentes, gátlástalan bűnözők. Amerikában 10 évet is kaphatnak, ítt max 2 évet, de a 9 éve tartó zaklatásom óta még nem sikerült odáig sem eljutnia a Pesti Központi Kerületi bíróságnak, hogy engem tanúként meghallgasson. Egy évig tárgyalást sem tartott. Amíg pedig így kezelik a zaklatási ügyeket, addig mindíg is lesznek öngyilkos személyek, akár gyerek, akár felnőtt, vagy marad az önbíráskodás.


dr. Regász Mária

ügyvéd

A Fentieket példázza az alábbi eset is.

13 éves diáklányt rúgott hátba egy egri apa, mert bántotta a kislányát!


A szülő a maga kezébe vette az ügyet: rendszeresen zaklattak és molesztáltak egy diáklányt a buszon, akinek az édesapja erőszakkal kényszerítette az elkövetőket arra, hogy kérjenek bocsánatot a lányától. Az édesapa kislánya tavaly egy egri iskolába járt, ahová minden reggel busszal utazott be Egerbaktáról, majd onnan busszal is ment haza. Az év vége felé azonban nem egy esetben előfordult, hogy a gyermek nem szállt fel a menetrend szerinti járatra, inkább visszament a lakásukra, ahol sírt, de nem mondta el, hogy mi bántja. Az apja végül csak karácsony előtt szerzett tudomást arról, hogy a lányát két iskolatársa rendszeresen zaklatja és molesztálja a buszon, ahol a többiek előtt durván beszélnek vele. Az édesapa ekkor határozta el, hogy erőszakos önhatalommal vet véget gyermeke bántalmazásának – olvasható az Ügyészség honlapján. Tavaly december 17-én délután az egyik megállóban már várta az Egerbaktára érkező autóbuszt, amellyel lánya az iskolatársaival együtt jött az iskolából. Amikor a tanulók leszálltak a járműről, az apuka rátámadt arra a 11 éves kisfiúra, aki tudomása szerint csúnyán beszélt a gyermekével. A férfi előbb meghúzta a fiú fülét, aztán lábon rúgta, majd – miközben a nyakát hátulról szorította – a lánya felé fordította, arra kényszerítve, hogy kérjen tőle bocsánatot. Amíg ez nem történt meg, nem is engedte szabadon a menekülni igyekvő gyereket, akit így megakadályozott a szabad helyváltoztatásban. Amikor a bocsánatkérés elhangzott, a férfi a másik gyermek, egy 13 éves kislány ellen fordult. Neki is elkapta a tarkóját, azután pofon ütötte, majd arra kényszerítette, hogy térden állva kérjen bocsánatot az utcán a lányától. Amikor ez megtörtént, még hátba is rúgta a tanulót, mielőtt útjára engedte volna. A sértett az elszenvedett bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. Az Egri Járási Ügyészség két rendbeli, 18. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntettével, valamint egy rendbeli könnyű testi sértés vétségével vádolja az apát, akivel szemben a Büntető Törvénykönyv az általa elkövetett bűncselekmények miatt akár 7 évig terjedő szabadságvesztés kiszabását is lehetővé teszi. Az ügyészség – az eset körülményeinek alapos mérlegelése után – a vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a büntetlen előéletű vádlottal szemben börtönbüntetést szabjon ki, ám annak végrehajtását próbaidőre függessze fel.

Kiemelt Cikkek
Kövessen (még nem üzemel)
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Legújabb Cikkeink
bottom of page