top of page

Közel került Pásztor Annához a zaklatója a koncerten (Kommentár: dr. Regász Mária)

A második sorból élvezte az Anna & the Barbies pénteki, Budapest Parkban tartott koncertjét a zenekar énekesnőjét megtámadni készülő férfi. Amikor észrevette, hogy kiszúrták a biztonságiak, eltűnt, és egy másik pólóban tért vissza, írja a keddi Bors.

Pásztor Anna a lapnak elmondta: amikor vallomást tett a rendőrségen, szeretett volna a zaklatója szemébe nézni (aki ott volt a fogdán), de a rendőrök lebeszélték róla, szerintük a férfi pont azt szerette volna elérni, hogy az énekesnő figyelmet fordítson rá.

Az Anna & the Barbies vezetője arról is beszámolt, hogy a rajongó egy alkalommal a vérével üzent neki. „Ez az ember megvagdosta magát, összecsöpögtetett egy asztalt a saját vérével, és amivel megvágta magát, az valami konzervtető volt, arra volt ráírva: Kezdjetek el élni!" – mondta.


Azt akarom, hogy mindenki értse meg, aki ilyen helyzetben van, hogy lehet tenni a zaklatók ellen, és komolyan kell venni őket. (...) Már korábban is volt hasonló esetem, egy férfi velem együtt akart öngyilkos kenni, ki akart ugrani a hatodik emeletről. A mostani zaklató eleinte csak zagyva leveleket írt vallásról, szerelemről, hogy mi egymásnak vagyunk teremtve. Aztán, amikor letiltottam, bekeményített – mondta a Blikknek Pásztor Anna, aki a bíróságon mindenképpen bele szeretne nézni a férfi szemébe.


Ahogy korábban cikkeztünk róla, hétfőn, miután a 72 órás fogvatartása lejárt, a bíróság egy hónapra elrendelte a zaklató előzetes letartóztatását. A letartóztatás a bűnismétlés megakadályozása érdekében volt szükséges, a nyomozók a férfi elmeorvosi vizsgálatát kérik.


„Figyelemmel a gyanúsított üzeneteinek tartalmára, megszövegezésére, a bűncselekmény elkövetése során tanúsított magatartására, valamint a bírósági ülésen tett kijelentéseire felvetődik a gyanúsított elmeorvos-szakértői vizsgálatának szükségessége" – áll a Fővárosi Törvényszék kedd reggeli közleményében.


A közlemény szerint P. J. 2017 novemberében vette fel a kapcsolatot az énekesnővel, akit 2018 februárjától rendszeresen, visszatérően bántalmazással fenyegető üzenetekkel bombázott. Mikor Pásztor Anna blokkolta őt, másik Facebook-profilról próbálkozott, és jelezte felé, hogy a parkos koncerten megkeresi. Piros nyelű bicskáját a cipőjében csempészte be a koncert helyszínére.


A Budapest Park az eset kapcsán az Indexnek elmondta: „Különös figyelmet fordítunk a beengedésnél a biztonságra, az átvizsgálás minden esetben az előírások szerint és az előírtaknál szigorúbban zajlik. Az esetet a biztonsági szolgálattal együttműködve kivizsgáljuk, és igyekszünk mindent megtenni annak érdekében, hogy a közönségünk még biztonságosabban szórakozhasson amellett, hogy a beléptetés továbbra is zökkenőmentesen történjen."



Kommentár: dr. Regász Mária


Sajnos a rendőrség és az ügyészség ilyen esetekben gyakorlatilag semmit nem hajlandó tenni, ez kivétel, talán mert celebről van szó, de például engem 8 éve zaklat/fenyeget/rágalmaz nagy nyilvánosság előtt egy a bíróság által kirendelt szakértő által is megállapítottan nárcisztikus-paranoid-pszichopata, az V. kereületi rendőrség és az V-XIII. kerületi ügyészség mégsem tesz semmit, mert állításuk szerint ellenük is eljárásokat indít a zaklató, ezért inkább szeretnék ha kizárnák őket. Ez az alak évekig zaklatta a gyermeke anyját is, az ügyészség azonban azonnal megszüntette az eljárást, amikor az ügyészt is megrágalmazta. Nekem hol a szoknyámat kérte, hol a bahamákra invitált, hol pedig feljelentett, vagy épp megfenyegetett, miszerint úgy járok, mint a veszett róka, ha találkozik a vadásszal. Az ügyészség szerint ez nem fenyegetés. Csak azt tudom kívánni, hogy őket és a családtagjaikat is így „ne fenyegessék” meg, akkor gondolom azonnal intézkednének.

Ennyit a védelemről.

dr. Regász Mária

ügyvéd

Kiemelt Cikkek
Kövessen (még nem üzemel)
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Legújabb Cikkeink
bottom of page