top of page

ÍGY TAKARÍTHATOD KI IGAZÁN HATÉKONYAN A LAKÁST

Gyorsabb a szakértők szerint, ha nem szöszmötölsz sokat egy-egy helyiség vagy különösen problémás felület makulátlanra suvickolásával, hanem inkább feladatonként járod végig a lakást.


Az Elle Decor szerint azzal takaríthatod meg a legtöbb időt, ha nem helyiségről helyiségre haladva takarítasz ki, hanem egy feladatot mindenhol elvégzel, majd átnyergelsz egy másikra, és azzal is végighaknizod a lakást. A minden helyiségben órákig foglalatoskodó "amatőrök" patyolattisztává varázsolják ugyan a mosogatót és a konyhapultot, a következő helyiségig ugyanakkor már nem fognak eljutni – állítják a takarítószolgálatot működtető, vagy legalább egy takarítási útmutatót megjelentetett szakértők.


Portalanítás

Szerintük egy kis rutinnal 2,5 órából meg is lehet oldani egy házat. A takarítószolgálatot igazgató Lisa Romero szerint felülről, a legfelső szobából érdemes elindulnunk, és a helyiségeken belül is felülről lefelé érdemes haladni. A portalanítás a leglogikusabb kezdőpont a szakértő szerint: kezdjük a bútorok tetejével, hogy lefelé haladva az összes lehulló porcicát összeszedhessük. Ha a lepedőket és a párnákat is kiráznád, praktikus ezt a rengeteg port felszabadító lépést még a portalanítás előtt elvégezned.


Ablakok, tükrök

Ezután az ház/ összes ablakának és tükrének lefújása és szárazra törlése következik. Egy nedves és egy száraz mikroszálas törlő használatával elkerülhető, hogy csíkos maradjon az üveg.


Felülettisztítás

Ezután következhet a bútordarabok, képernyők és a rengeteg baktériumot összegyűjtő kilincsek és fogantyúk letisztítása/fertőtlenítése.


Konyha és fürdő

A konyhán és a fürdőn érdemes külön átkocogni: először fújj le mindent, majd térj vissza és töröld le a pár percig csendben dolgozó tisztítószerekkel lepucolt felületeket.


Felmosás

Egy gyors söprés után moss fel mindenhol, ahol szükséges, ha pedig minden megszáradt, fejezd be a takarítást/edzést egy biztonsági porszívózással.


Kiemelt Cikkek
Kövessen (még nem üzemel)
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Legújabb Cikkeink
bottom of page