top of page

Hamisan vádolta molesztálással családtagját egy 15 éves lány (Kommentár: dr. Regász Mária)

Hamis vád bűntette miatt emeltek vádat egy 15 éves tatabányai lánnyal szemben: egy családtagról állította, hogy molesztálta, ám kiderült, hogy hazudott.


A fiatalkorú lány Tatabányán nevelőszülőknél lakott. Egy beszélgetés során a gyermekjóléti szolgálat munkatársának elmondta, hogy őt a nevelőszüleinek keresztfia, a 25 éves férfi többször szexuálisan molesztálta. A lány nyilatkozata alapján nyomozás indult szexuális erőszak bűntette miatt.


A rendőrség 2017. január 2-án a lányt tanúként kihallgatta, előtte figyelmeztették a hamis vád törvényi következményeire. A lány ekkor is megismételte azt, hogy őt ez a családtag rendszeresen molesztálta.


Az eljárás során több adat is cáfolta a lány állításait, aki végül a folytatólagos kihallgatásakor elismerte, hogy hazudott. Tettét azzal magyarázta, hogy szeretett volna elkerülni a nevelőszülőktől, és azt gondolta, ha azt állítja, hogy molesztálták, akkor kiemelik onnan. Három évig terjedő szabadságvesztés lehet a vége.


Kommentár: dr. Regász Mária

Ez az első olyan eset a tudomásom szerint, amikor a szexuális erőszak hamis vádja miatt eljárás indult. Sajnálatos módon magam is ismerek több olyan esetet is, amikor hamisan vádolták meg az adott személyt szexuális erőszakkal, ennek ellenére jogerősen elítélték, ugyanakkor olyan esetet is ismerek, amikor a szexuális erőszak kísérletét az áldozat több hangfelvétellel, a szexuális erőszakot ambulláns lappal tudta bizonyítani, de a rendőrség jelezte, hogy ők nem kívánnak eljárni az ügyben, mert a rendőrségi dolgozók ellen is eljárásokat indít az elkövető, ezért inkább kérik a kizárásukat. Az elkövető azóta is szabadlábon van, tehát ennek az a keserű tanulsága, hogy ha valaki kellő számú eljárást indít a rendőrség/ügyészség/bíróság dolgozói ellen, akkor egy nagyon súlyos bűncselekmény elkövetését is megúszhatja.

dr. Regász Mária

ügyvéd

Kiemelt Cikkek
Kövessen (még nem üzemel)
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Legújabb Cikkeink
bottom of page