top of page

Folyamatosan zaklat a volt főnököm

Tisztelt MT!


Ismét írok, újabb történet , ami már betesz egy kiskaput! A munkahelyem otthagytam, mivel tűrhetetlen munkakörülmények, kihasználás, kettős papírozás volt ( össze vissza jelenléti ívek, furcsa bejelentés) de azóta eléggé kellemetlen, hogy a volt főnököm egyszerűen nem hagy békén.


Egész nap hívogat, hétvégén is, kora reggel is, késő este is, hogy menjek vissza dolgozni neki, persze semmivel se adna jobb körülményt és ugyan úgy 400 óra ( +-15) lenne a havi munkaidő 190.000 Ft ért ( amiből ugye lemegy az utazás ( busszal 28.000ft/hó) és mondjuk az étkezés , meg amúgy is, 2 nyelvismerettel , munkatapasztalattal, nm 470 ft órabér járna , plusz egy 47 fokos irodahelyiség szerintem) szóval folyamatosan hívogat, mikor letiltottam a számát hívott a felesége telefonjáról, a gyerekei telefonjáról, az alkalmazottai telefonjáról, szépen sorba tiltogattam le , mire már fülkéből is érkezett hívás, megelégeltem és beszéltem egy jogásszal, aki szerint felesleges rendőri hercehurcát csinálni a dologból, mert nem történt konkrét fenyegetés ( és ha történt volna akkor sincs rögzítve a beszélgetés) valamint mindig más telefonról és előfizetésről hív ezért nehéz lenne bizonyítani hogy A telefonjáról valójában B telefonált.


Szerintetek hogy lehetne lekoptatni az illetőt? Mi a teendő ha a telefonszámom nem szeretném lecserélni ( 16. Éve változatlan a számom).


Válaszokat köszönöm előre is, mivel nem szeretnék vissza kommentelni, csak hogy megőrizzem névtelenségem! Köszönöm!

Kommentár: dr. Regász Mária

és máris meg van a bizonyíték a zaklatásról. A probléma nem a zaklatónál van, hanem a hatóságoknál, ugyanis évek telnek el minden intézkedés nélkül. A zaklatás a nyomozó hatóságok szerint „kis súlyú bűncselekmény”, ezért ha a zaklató tönkreteszi a zaklatott életét, akkor sem csinálnak semmit, mert maguk és félnek. Ezt minden teketória nélkül megírta egy rendőrkapitányság vezetője, hogy mivel őket is zaklatja a zaklató, ők leginkább nem szeretnének eljárni, kérik a kizárásukat, majd miután ez nem történt meg, egyszerűen megszüntették a zaklató elleni eljárásokat. A Központi Nyomozó Főügyészség is megszüntet minden eljárást (az ugye hivatali visszaélés, ha a hivatalos személy nem tesz eleget a hivatali kötelességének és félelemből nem folytatja le az eljárást, márpedig a nyomozó hatóság és az ügyészség feladata lenne a további bűnelkövetés megakadályozása. A Nyomozó Ügyészség viszont „nem látja” a problémát (mármint szerinte nem történt bűncselekmény), mert nem is keresi, mert ha látná, akkor ugyanis őt is zaklatná a zaklató. Tehát inkább nem látja.)

Ennél érdekesebb már csak a Pesti Központi Kerületi Bíróság és a Fővárosi Törvényszék magatartása, ugyanis nem a zaklató, hanem a zaklatott ellen folytatnak le eljárásokat, maguk is segítséget nyújtva a zaklatónak a zaklatáshoz, ugyanis a családon belüli erőszak áldozatát védő/képviselő ügyvéd ellen tömegével folytatják le a jogellenes eljárásokat azért, mert az ügyvéd el meri mondani a tárgyalóteremben, hogy zaklatják, életveszélyesen megfenyegették és hivatkozni mer arra, hogy a családon belüli erőszak áldozata miért bízta meg őt a képviselettel, ami viszont szoros összefüggést mutat a zaklatás megindulásával, a zaklató ugyanis azóta folytat ellene bosszúhadjáratot, emiatt viszont a bíró kénytelen lenne elmarasztalni a zaklatót, akkor pedig ő maga is zaklatás alanyává válna. Ezért egyes bírók szerint (szerencsére ezek kisebbségben vannak, a bírók többsége ugyanis ismeri és betartja a jogszabályokat) az ügy előzményei nem tartoznak a per tárgyához, tehát az ügyvéd maradjon csendben, ellenkező esetben számolhat azzal, hogy elmarasztalják.

A bűnüldözés láthatóan nem működik Magyarországon, az áldozathibáztatás viszont tökéletesen működik.

dr. Regász Mária

ügyvéd

Kiemelt Cikkek
Kövessen (még nem üzemel)
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Legújabb Cikkeink
bottom of page