top of page

Gyomorforgató dolgot tett a lányaival a borsodi apa! & Íme a borsodi apa, aki megrontotta négy l

Az elmúlt évek legsúlyosabb megrontási ügyére derülhetett fény egy borsodi településen. A rendőrség szerint az apa négy – 12 éven aluli – kislányát is megrontotta, egyikük teherbe is esett a férfitől. Hosszú éveken át őrizgette szörnyű titkát az a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen élő házaspár, a meggyalázott gyerekek közül senki sem mert szólni a velük megtör­tént borzalmakról. De a titok nem maradhatott örökké rejtve, végül épp az egyik kislány okozta a szülők vesztét. A Miskolci Törvényszéken ma kezdődik az el­múlt évek legsúlyosabb megrontási ügyének tárgyalása. A vád szerint K. I. és felesége hét gyermeket neveltek, közülük né­gyen lányok. A férfi 2007-ben szabadult a börtönből, majd ha­za­költözött családjához, a gyerekeket közösen nevelték házastársával. A férfi hamarosan szemet vetett a négy, 12. életévét még be sem töltő kislányára, és vágyai kielégítésében a felesége sem akadályozta meg, sőt segített neki. Az ügyészség szerint 2009-től 2012 májusig a családfő a négy lányát rendszeresen, hetente több alkalommal kényszerítette közösülésre vagy fajtalanságra, és amíg egyik lányát behívta a szobájába, addig a felesége a többi gyermeket átvitte egy másik he­lyiségbe, vagy elment velük sétálni. Az anyjukhoz nem tudtak a lányok segítségért fordulni, a történtek akkor jutottak a hatóság tudomására, amikor az egyik kislány állapotos lett. Arról egyelőre nem lehet tudni, hogy a lány végül meg is szülte-e gyermekét. Nem kizárható, hogy a ma kezdődő tárgyalás zárt ajtók mögött fog zajlani. Az ügyészség a férfit és feleségét nevelése alatt álló, tizenkettedik életévét be nem töltött személy sérelmére, erőszakkal elkövetett erőszakos közösüléssel vádolja.


Íme a borsodi apa, aki megrontotta négy lányát


Nevelőszülők kíséretében, félénken lépett a tárgyalóba a négy lánytestvér, akiket a vád szerint apjuk megrontott, egyiküket teherbe is ejtette. A bilincsben elővezetett férfi szenvtelenül bámult rájuk. Az elmúlt évek legsúlyosabb megrontási ügyének részleteiről tegnap számolt be a The News. A vád szerint K. István 2009-től 2012 májusáig négy lányát rendszeresen, hetente több alkalommal kényszerítette közösülésre vagy fajtalanságra. Amíg egyik gyermekét behívta a szobájába, addig a felesége, Ildikó a többi kicsit átvitte egy másik he­lyiségbe, vagy elment velük sétálni. A történtek akkor jutottak a hatóság tudomására, amikor az egyik kislány állapotos lett. Az ügyészség a férfit és feleségét nevelése alatt álló, tizenkettedik életévét be nem töltött személy sérelmére, erőszakkal elkövetett erőszakos közösüléssel vá­dolja. Csütörtökön K. Istvánt vezetőszáron kísérték a Miskolci Törvényszék tárgyalójába, felesége szabadlábon védekezhet, ő ügy­védje kíséretében érkezett a bíróságra. A folyosón döbbenetes jelenetek játszódtak le: egyszer csak megérkezett a négy áldozat, gyámjaik kísérték őket, láthatóan megszeppenten pillantgattak megbilincselt apjuk felé. A férfi arcán a tárgyalás okozta feszültségen kívül semmilyen érzelem nem tükröződött, nem próbálta meg hosszasan felvenni a szemkontaktust gyermekeivel, mimikájával nem adott nekik jelzéseket. Ugyanígy feleségével sem kontaktált, pedig az asszony próbálta elkapni pillantását. Nem lehet tudni, hogy a gyerekek idézésre érkeztek-e, ugyanis dr. Feledi Tamás ta­nács­vezető bíró – a vé­de­lem és az ügyészi oldal egyöntetű támogatása mellett – zárt tárgyalást rendelt el. A bí­ró indoklása szerint a nyilvánosság egyértelmű hátrányt jelentene a sértettek számára, a la­kókörnyezetükben könnyen beazonosíthatóvá válhatnának. Az ítélet kihirdetése nyilvános lesz.

Kommentár: dr. Regász Mária

Sajnos ma Magyarországon a családon belüli erőszak áldozatai nem kapnak megfelelő, gyors és hatékony védelmet, ezért nem csoda, ha nem mernek a hatóságokhoz fordulni, hiszen a szexuális zaklatást sok esetben nem vizsgálják ki megfelelően és előfordul, hogy a bántalmazott kerül bajba. Van olyan eset, ahol az elkövető minden bűncselekményt megúszott, épp azért, mert a hatóságok még a saját szemüknek és fülüknek sem hittek, nem voltak hajlandóak szakértőt kirendelni, a szexuális erőszakról készült hangfelvételeket nem hallgatták meg, sőt, az áldozatot és ügyvédjét hurcolták meg.


Így amíg az áldozatoknak esélyük sincs, nem is mernek a hatóságokhoz fordulni.

Volt olyan ügy is, ahol az áldozat hiába fordult még a médiához is, egyszerűen közölték vele, hogy nem merik leforgatni a már elkészült filmet, mert ismerik az elkövetőt és nem szeretnék, ha őket is feljelentené/beperelné. Az áldozat azóta sem kapott semmiféle védelmet és ilyenre nem is számíthat, hiszen ha a hatóság is fél, akkor mit tehet egy áldozat?

dr. Regász Mária

ügyvéd

Kiemelt Cikkek
Kövessen (még nem üzemel)
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Legújabb Cikkeink
bottom of page