top of page

A házasságok új réme: a félrenetflixezés

Ha lehet félrelépni, akkor lehet félrenetflixezni is, és ez nem vicc. Olyannyira nem, hogy komoly veszekedések is kipattanhatnak belőle. A jelenség annyira elterjedt, hogy például az amerikaiak, mexikóiak, brazilok nagyjából fele elkövette már.


Aki azt hiszi, viccelünk az téved (na jó, csak kicsit). Mint az a jelenség (általunk kreált) nevéből is kiderül, arról van szó, hogy egyre többen vannak azok, akik ugyan a párjukkal állnak neki egy-egy sorozat nézésének (például az egyik legelterjedtebb szolgáltatón, a Netflixen), de titokban előreszaladnak benne.


A streamingszolgáltató saját felmérése szerint 2013 óta a jelenség háromszorosára nőtt. A feliratkozott amerikaiak 48 százaléka vallotta be, hogy bizony elkövette már a hűtlen cserbenhagyásnak ezt a minősített esetét.


De nem csak az amerikaiak netflixeznek félre, sőt, nem is ők a leginkább hűtlenek. A mexikóiak 58, míg a brazilok 57 százaléka hagyja cserben partnerét. Ha már itt tartunk, a leghűségesebbek a hollandok, közülük 73 százaléka mondta azt, hogy soha nem tett még ilyet.


A félrenetflixezésen kapottak 80 százaléka eskü alatt vallotta, hogy nem tervezte a félrenézést, az „egyszerűen csak megtörtént” (ismerős szöveg, nem?). Az amerikaiak esetében 58 százalék mondta azt, hogy egyszerűen csak ellenállhatatlan késztetést éreztek arra, hogy megtudják, mi történik a következő részben.


A helyzet az, hogy tízből hatan ráadásul beismerték, hogy ők bizony megismételnék e galád tettet, ha biztosak lehetnének abban, hogy soha nem derül ki.


A félrenetflixezés leggyakoribb időpontja természetesen az éjszaka, miután a pár egyik fele elaludt – olyankor aztán jön a sunnyogás és a sorozatnézés az éj leple alatt. Egyesek nem átallják azt állítani, hogy ezek az esetek tulajdonképpen nem is számítanak.


Melyek a leginkább bűnre csábító sorozatok? Nos, az Orange is The New Black, a Walking Dead, a Breaking Bad, a House of Cards, és a Daredevil.


De nem szeretnénk elpoénkodni a dolgot, ugyanis komoly feszültségeket is okozhat egy-egy ilyen félrenézés. A megkérdezett hongkongiak 40 százaléka például azt mondta, szerinte ez rosszabb, mint egy valódi félrelépés.

És ez azért elgondolkodtató.


Kiemelt Cikkek
Kövessen (még nem üzemel)
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Legújabb Cikkeink
bottom of page