top of page

6 hónapos csecsemőt raboltak ki

Gyorsított eljárásban 2 év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a Marcali Járásbíróság azt a 18 éves férfit, aki kirabolt egy féléves csecsemőt. A tettes szeptember 28-án együtt kávézott az anyával kelevízi otthonukban. A nő megkérte, hogy vigyázzon a kicsire, míg ő kimegy a szobából.


A férfi a síró gyereket ölbe vette, észrevette a fülében az aranyfülbevalót. Kapott az alkalmon és a baba egyik füléből kivette. Amikor az anya visszajött, hirtelen dolga akadt és elment a házból. Az ékszert gyorsan egy zálogházban eladta.


Az anyának rövid időn belül feltűnt, hogy hiányzik a gyermeke fülbevalója. A tolvajt feljelentette a rendőrségen.

Hamarosan el is fogták. Kiderült, hogy a férfi éppen a próbaidejét töltötte más bűncselekmények miatt, amikor a lopást elkövette.


- közölte a Marcali Járási Ügyészség.

Kommentár: dr. Regász Mária

Meglehetősen aránytalan, hogy amíg egyetlen gyermekfülbevaló (értéke maximum 50 ezer forint) kivételéért 2 évet adnak, addig egy zaklatónak, aki emberek életét teszi tönkre, nem kell tartania a felelősségrevonástól, jobb esetben 1 év letöltendőt kaphat:


Btk. 222. § (1) Aki abból a célból, hogy mást megfélemlítsen, vagy más magánéletébe, illetve mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozzon, őt rendszeresen vagy tartósan háborgatja, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.


De általában ezt sem szabják ki, az eljárások évekig folynak, majd ennek során enyhítő körülménynek tekintik az időmúlást.

dr. Regász Mária

ügyvéd

Kiemelt Cikkek
Kövessen (még nem üzemel)
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Legújabb Cikkeink
bottom of page