top of page

"Zaklatás, mindig a nyomodban" 6.

Cicciolina: Amikor elutasítottam, megfenyegetett, hogy leszúr...

A világszerte ismert Cicciolina, alias Staller Ilona rettegésben tölti a napjait, ugyanis egy perverz fantáziájú őrült zaklatja - írja a Blikk. – Hónapokkal ezelőtt keresett meg először, hogy le akar velem feküdni. Valószínűleg egy magazinban látott, ahol szexi címlapfotóval szerepeltem. Azóta telefonálgat, és a közösségi oldalamon keresztül írogat. Eleinte próbáltam neki elmagyarázni, hogy nem vagyok megrendelhető prostituált. Sokszor éjjelente hívogat, képes akár hajnali háromkor is feltárcsázni. Ocsmány dolgokat mond, vagy csak liheg. Amikor gorombán elutasítottam, azzal fenyegetett, hogy leszúr. Kijelentette, hogy nem lehetek másé, csak az övé! Biztos, hogy egy őrült pszichopata. A múlt héten feljelentést tettem a rendőrségen, állítólag már vizsgálják a bejövő hívásaimat, hogy azonosítsák az őrültet. Sajnos a fiam, Ludwig és a felesége most éppen hosszabb ideig Amerikában tartózkodik, így nem tudnak rám vigyázni. De Ludwigtól kaptam egy nagy fekete őrző-védő pitbullt, amit a fotózásokra és a fellépésekre is magammal viszek. Csak a testőrömmel, Giannival hagyom el a lakást, még bevásárolni is csak a kíséretében megyek. Közben hozzám költözött Aurora, a barátnőm, ő is nyugtatgat engem. Idegen telefonszámot már nem veszek fel, de sajnos nem kapcsoltathatom ki a készülékemet, mert különben sok fellépéstől esnék el – mondta a lapnak Cicciolina. Bár Cicciolina már nyugdíjas, és egykori olasz parlamenti képviselőként szép apanázst kap az olasz államtól, ezt a keresetét erotikus fellépésekkel egészíti ki.

Kommentár: dr. Regász Mária

Mint látható, a hírességeket is zaklatják sokszor.

De mit lehet tenni, ha valaki nem ilyen híresség, nincs testőre, nincs pitbullja és nincs pénze?

Sajnos a hatóságok sokszor tehetetlenek, főleg, ha a zaklató őket is zaklatja és mindenkit feljelent/beperel/megrágalmaz, aki az ügyében nem neki ad igazat.

Sajnos ezt sokszor a bírók/ügyészek/nyomozók is tudják. Nem az ilyen alakokkal van a gond, hanem magával a rendszerrel (és a mögöttük álló döntési helyzetben lévő személyekkel), hiszen elmebetegek mindig is voltak és lesznek. A bírói kar feladata ezeket a személyeket kiszűrni a társadalomból.

Amerikában a zaklatók 10 éves börtönbüntetésre számíthatnak, míg Magyarországon rendre megússzák, ha elég jól hazudnak, lejáratnak, okiratot hamisítanak, fenyegetnek, erőszakoskodnak, hamisan vádolnak embereket bűncselekmények elkövetésével. Sajnálatos módon előfordult már olyan is, hogy a kapcsolattartásokat egy apa arra használta fel, hogy rendre erőszakoskodjon gyermeke anyjával, sokszor a gyermek jelenlétében. Amikor az anyuka feljelentést tett ellene és bizonyította hangfelvétellel a bűncselekmény elkövetését, akkor eltiltották a hangfelvétel készítésétől. Amikor tanúval próbálta bizonyítani, hogy milyen durva módon viselkedik az apa vele és gyermekével a kapcsolattartásokon, akkor eltiltották a tanúbizonyítástól. Végül a férfi megerőszakolta a kapcsolattartás során, az ügyészség azonban semmit sem tett. Pár hónappal később már előre megírta, hogy meg fogja erőszakolni, az anya hiába jelezte a rendőrségnek, semmi sem történt, majd a férfi a gyermek szeme láttára fojtogatta, végül 40 percig erőszakoskodott vele. A férfit őrizetbe vették, majd elengedték. Az anyának azóta is oda kell mennie, ha nem teszi, megbírságolják. Az ügyészség nem tesz semmit. A rendőrség sem. A bíróság sem. Egyelőre.



Ma a zaklatást csak akkor tekintik bűncselekménynek, ha fizikai bántalmazással jár együtt. Az érzelmi bántalmazással nem tudnak mit kezdeni, sőt, a zaklató sokszor a zaklatásához még hatékony segítséget is kap, hiába vannak milliói a bankban, költségmentességgel jutalmazzák a sorozatos bűncselekményeit, míg az anyukának minden költséget meg kell fizetnie, mert ő csak egy tanítónő, akinek van jövedelme.


dr. Regász Mária

ügyvéd

Kiemelt Cikkek
Kövessen (még nem üzemel)
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Legújabb Cikkeink
bottom of page