top of page

Megkínzott nők segítik a savval leöntött Erikát

dapest — Újra házkutatást tartottak B. Krisztiánnál (44), akit korábban azzal gyanúsítottak, hogy savval öntötte le volt szeretőjét.


A volt kórházigazgató elleni eljárást korábban megszüntették, ám a nyomozás most újraindult, méghozzá nagy erőkkel. Információink szerint B. Krisztián házát már kétszer is átnézték, bár egyelőre nem tudni, mit kerestek nála másfél évvel a támadás után. Nem csak a férfinál jártak, újra tanúkat hallgattak ki, olyanokat is, akikkel korábban nem beszéltek. Úgy tudjuk, a megtámadott asszonyt, Renner Erikát (44) is újra meghallgatták.


Az ügyészség korábban azért szüntette meg az eljárást a gyerekorvos ellen, mert Erika nem ismerte fel a támadóját. Mégpedig azért, mert a brutális ismeretlen bukósisakban és kesztyűben volt, hangját pedig eltorzította, amikor azt mondta, „nem nézi az arcom”.


Pedig az ügyben számos bizonyíték volt azon kívül, hogy Erikát az orvos hónapokig e-mailben, telefonon zaklatta, követte a munkahelyére.


A nő ügyvédje, dr. Regász Mária szerint először megtalálták például a savmarta kesztyűt az orvos lakásán, valamint leveleket Erika postaládájából. Sőt a doktor kocsijában találtak olyan fecskendőt, amiben ugyanaz a pszichoaktív szer volt, mint amivel a nőt elkábították, s Erika lakásában a támadás után előkerült egy madzag is, amin a férfi DNS-e volt. Ez azonban nem az volt, mint amivel a nőt támadója megkötözte.


Renner Erika a mai napig nem tudta feldolgozni a támadást. Sírva beszélt arról, hogy csoportterápiára jár, ahol hasonlóan bántalmazott nők segítenek neki saját példájukkal túllépni a tragédián. Mint mondta, sokat segítenek neki, egymaga nem tudna túllépni a borzalmakon.

– Át kellett építeni otthon a fürdőszobát, ahol megtámadtak, mert nem tudtam belépni – kezdte a Blikknek Erika, akit éjszakai pánikrohamok is kínoznak, egyedül pedig az utcára sem megy.


– A biztonságérzetem örökre elveszett, és akkor még nem beszéltem az átélt testi fájdalmakról. Most intézem a plasztikai műtétem – tette hozzá Erika, akinek nagyon bántó volt a megszüntető határozat, amelyben azt írták, csak ő érezte úgy, hogy zaklatta az exszeretője. Épp ezért most nagyon örül az új nyomozásnak.


Mint megírtuk, a rendőrök azt gyanították, hogy volt barátja, B. Krisztián támadt rá tavaly március 12-én reggel a gyerekeitől elbúcsúzó Erikára. A jelenleg ismeretlen támadó elkábította, visszaráncigálta a lakásba, megkötözte, majd savval leöntötte a nőt.


Szerző: Blikk



Kiemelt Cikkek
Kövessen (még nem üzemel)
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Legújabb Cikkeink
bottom of page