top of page

Balfasz apukák a bébikaja-útvesztőben (Kommentár: dr. Regász Mária)

Apukák: édesek, aranyosak, imádjuk őket. De néha olyan balfaszok, hogy elnéző mosolygás helyett legszívesebben jól fenéken rúgnánk őket. „Mit mondtál, drágám, milyen bébikaját is kell vennem?” Ennél a kérdésnél talán eszünk be jut, miért is nem a Hufnágel Pistihez mentünk feleségül.

Ha felírjuk egy cetlire, hogy sárgarépapüré-konzervet hozzon almával, tuti biztosak lehetünk benne, hogy fel fog hívni telefonon, ha olyan helyzet áll elő, hogy nincs az a márka, amit felírtunk, vagy nincs pont ez a variáció, csak sárgarépapüré banánnal vagy natúr sárgarépa. Az a férj telefonál legfőképp, aki egyébként vezető beosztású egy nagy cégnél, aki nap mint nap fontos döntéseket hoz. Vajon miért nehéz gyerekkel kapcsolatos kérdésekben dönteni egy pasinak?


Szerző: Tünde

Kommentár: (dr. Regász Mária)

Érdemes megnézni a cikkhez mellékelt képet:


014f69_acbdfee6fa7243f4865282e1251ab579.jpg_srz_p_450_319_75_22_0.50_1.20_0.00.j

ami elsőre nevetségesnek tűnhet, valójában azonban egy hozzászóló anyuka nagyon jól szemlélteti a helyzetet és azon felháborodást, amit a cikk címe és sok helyen a megfogalmazása (joggal) okozott.


  • Alvomacko


A telefonálgatásnak is megvan a maga eredete.Méghozzá mi. Mert biztos nem mindig telefonálással kezdte. Hozott helyette mást. És akkor jött részünkről az anyázás, a bosszankodás, a hitetlenkedés, hogy biztos ott volt, csak ő nem találta. Anno, míg fiatal és botor voltam és nem volt mobil telefon a második ilyen eset után nem kértem meg az exférjemet vásárlásra. Ez is egy megoldás, bár tudom ez a kényelmetlenebb.


És igen, a műszaki boltból én is felhívom a Kapitányt, ha nincs az amit kért. Mert nincs kedvem hozzá, hogy másnap szégyen szemre cseréltessem vissza az árut, mert rosszat vittem. Vagy netán még hetek múlva is azt hallgassam, hogy nem tudtam valamit elintézni.


Akinek meg nincs rossz tapasztalata a feleségével, mert az nem kiabál vele, az is felhívja az asszonyt mégis, mert hátha tényleg nem jót vesz. És akkor ki a csuda eszi meg a bébikaját vagy használja el a pelenkát?


Én egyszer télen szélvédőmosó folyadék helyett fagyállót vettem. Mert az olcsóbb volt. Ott volt a szélvédő mosó mellett közvetlenül és én csak az árat néztem, nem a címkét. Diadalmasan vittem az occsó cuccot a kocsihoz, majd beletöltöttem. Olyan érdekesen olajos állaga, meg szaga volt. Már a nagy részét beletöltöttem, amikor gyanút fogtam. Megnéztem a címkét, majd sikítottam. :-) Hívtam a zuramat, hogy mi a csudát csináljak? Hogy szívjam le? Vagy most mivan? 5 percig röhögött a telefonba. Aztán egész hazáig azt a rohadt folyadákot próbáltam kispriccelteteni a tartályból. A kocsi hátulján csorgott a trutyi. A sarkon bementem a mosóba, mert olyan gusztustalanul nézett ki a kocsi. Az olcsó ablakmosóból méregdrága buli lett (fagyálló+kocsi mosás+ablakmosó folyadék).


Szóval szerintem ez így normális. Senk nem szereti a kudarcot, még ha azért nem is jár pellengér vagy kiabálás.

Bár mindenki így gondolkodna...

dr. Regász Mária

ügyvéd

Kiemelt Cikkek
Kövessen (még nem üzemel)
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Legújabb Cikkeink
bottom of page