top of page

Személyhez fűződő jogok

Alább olvashatja azokat a cikkeket, amelyeket támogatóink (kapcsolódó cikkeink alatt), vagy más szerzők tettek közzé ezen témában más oldalakon és úgy gondoltuk, hogy elősegíthetik kedves olvasóink tájékozódását. A cikkek alján megtalálhatóak az eredeti közzététel honlapjának linkjei is. 

 

A cikkek alatt, az oldal alján megtalálhatja az arhívumot, amelyben korábbi cikkeket is letölthet.

Kapcsolódó cikkeink
Más kapcsolódó cikkek
Változások a tartásdíjra vonatkozó szabályozás körében. 1.
2014.04.28

Az új Ptk. (2013. évi V. törvény) jelentős változásokat hozott a tartásdíj megállapítása terén. Ennek kapcsán a mai napon a Kossuth Rádió Napközben c. műsorában (9,00 órától) riportműsor készült, melyet itt lehet meghallgatni. A téma jelentős érdeklődésre tartott számot, amit az is jól mutat, hogy több ezer sms érkezett a hallgatóktól.

 

Dr. Regász Mária

Közlemény egy gyámhatósági eljárás ügyében
2014.03.18

Egy 12 és egy 9 éves gyermek édesapja és apai nagyanyja kérte a biztos vizsgálatát, mert a gyámhivatal az apát láthatási ügyben végrehajtási bírsággal sújtotta, miközben rendszeresen figyelmen kívül hagyta azt a bejelentést, hogy gyermekek – annak magatartása miatt – nem akarnak találkozni az anyjukkal.

 

Jogi Fórum

Együttműködés a másik szülővel
 
2014.03.17

Sok elvált szülő esetén nemcsak a maga a válás folyamata hosszú és elkeserítő, de az azt követő években sem találnak nyugalmat. Csak ritka esetben fordul elő, hogy két ember ugyanazt akarja, s egyformán gondolkodnak a válásról.

 

Kókai Kata

Csattanás a koszos úton
 
2014.03.14

Bár jogszabály írja elő, hogy az utakat tisztán kell tartani, mégis sok építkezés vagy földút közelében gyakran több száz méteren keresztül vastag por és sárréteg fedi a burkolatot. Annak jártunk utána, ki a felelős, ha egy baleset egyértelműen a beszennyezett, csúszós út miatt következik be. A témának az ad különös aktualitást, hogy fél Budapestet feltúrták az út- és metróépítés miatt; nem árt résen lenni jó néhány forgalmas útszakaszunkon.

 

Nógádi Attila

Apunál is, Anyunál is otthon vagyok Én!
 
2014.03.16

Nyitva hagyott hotspot, kávéházi vagy múzeumi wifi - a bűnözők szinte nyomtalanul garázdálkodnak a nyilvánosan elérhető vezeték nélküli hálózatok segítségével. A téma szakértői is tanácstalanok.

 

wysiwyg

Arhívum

Ezen menüpont alatt letöltheti azon cikkeket PDF formátumban, amelyeket helyhiány miatt már nem tartunk az oldalunkon, viszont segíthet önnek a tájékozódásban. Az archívumokat mint minden más cikket az oldalon időrendben helyeztük el.
200x-200y Szem. fűződő jogok arhívum (Feltöltés alatt...)
• Cikk 1
• Cikk 2
• Cikk 3
• Cikk 4
• Cikk 5
bottom of page