top of page

Személyhez fűződő jogok

Alább olvashatja azokat a cikkeket, amelyeket támogatóink (kapcsolódó cikkeink alatt), vagy más szerzők tettek közzé ezen témában más oldalakon és úgy gondoltuk, hogy elősegíthetik kedves olvasóink tájékozódását. A cikkek alján megtalálhatóak az eredeti közzététel honlapjának linkjei is. 

 

A cikkek alatt, az oldal alján megtalálhatja az arhívumot, amelyben korábbi cikkeket is letölthet.

Kapcsolódó cikkeink
Más kapcsolódó cikkek
A hang és videofelvétel mint bizonyíték 2.
 
2014.03.24

Mind a polgári, mind a büntető jogban egyre többször fordul elő, hogy a felek – a szabad bizonyítás elve szerint és mert a bizonyítás (főleg családjogi perekben és büntető ügyekben) nagyon nehézkes – hangfelvétellel bizonyítják állításaikat.Meglepő módon a kiforrott bírói gyakorlat ellenére is még mindig nagyon sok az olyan bíróság, ahol amint a bíró meghallja, hogy hangfelvételt kíván a fél csatolni, felháborodottan tiltakozik és kérdezi, hogy a másik fél ahhoz hozzájárult-e, állítva azt, hogy ha nem, akkor nem felhasználható a felvétel.

 

dr. Regász Mária

Fotózzon ezentúl, aki mer
 
2014.03.20

Hiába érvelt, vitatkozott a szakma, március 15-én azzal a szöveggel lép hatályba az új Polgári törvénykönyv, amelyiktől nem számíthatnak sok jóra a tisztességesen dolgozó, jóhiszemű fotósok sem. A képek elkészítését is beleegyezéshez kötő törvényt a készítői azzal védték, hogy nem hoz újdonságot, csak az eddigi, bevett bírói gyakorlatot szentesíti. A tiltakozók nem is ezt vitatták, csak épp eleve rossznak tartották a gyakorlatot. A szabály viszont most már teljesen egyértelmű: az újságok készülhetnek a vesztes perekre.

 

Janecskó Kata

Internetes személyiséglopás
 
2014.03.17

Az internetes személyiséglopás az egyik legveszélyesebb módszer a kiberbűnözők részéről. Az adatlopás áldozata nem csak pénzét, de hitelképességét, sőt barátait is elveszítheti.

 

Babanics Rita

A wifi a bűnözők búvóhelye
 
2014.03.12

Nyitva hagyott hotspot, kávéházi vagy múzeumi wifi - a bűnözők szinte nyomtalanul garázdálkodnak a nyilvánosan elérhető vezeték nélküli hálózatok segítségével. A téma szakértői is tanácstalanok.

 

wysiwyg

Arhívum

Ezen menüpont alatt letöltheti azon cikkeket PDF formátumban, amelyeket helyhiány miatt már nem tartunk az oldalunkon, viszont segíthet önnek a tájékozódásban. Az archívumokat mint minden más cikket az oldalon időrendben helyeztük el.
200x-200y Szem. fűződő jogok arhívum (Feltöltés alatt...)
• Cikk 1
• Cikk 2
• Cikk 3
• Cikk 4
• Cikk 5
bottom of page