top of page

Közlekedési bűncselekmények

Alább olvashatja azokat a cikkeket, amelyeket támogatóink (kapcsolódó cikkeink alatt), vagy más szerzők tettek közzé ezen témában más oldalakon és úgy gondoltuk, hogy elősegíthetik kedves olvasóink tájékozódását. A cikkek alján megtalálhatóak az eredeti közzététel honlapjának linkjei is. 

 

A cikkek alatt, az oldal alján megtalálhatja az arhívumot, amelyben korábbi cikkeket is letölthet.

Kapcsolódó cikkeink
Más kapcsolódó cikkek
BH 2013.205 személygépjárművel okozott balesetért való felelősség
 
2013.12.22

Megállapítható a bekövetkezett balesetért a büntetőjogi felelőssége annak az elkövetőnek, aki személygépkocsival az előtte lassan haladó járműszerelvénynek ütközik, mivel a balesetet elkerülő fékezést késedelemmel határozza el és hajtja végre [1978. évi IV. törvény 187. §, 1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet 3. § (1) bekezdés c) pont].

 

BH

 

A kamera megvédi az autóst?
 
2013.12.18

A balesetektől nem óv meg ugyan, de megvédhetjük vele igazunkat, ha bíróságig fajulna egy vitás forgalmi ügyünk. Tíz-tizenötezer forintos beruházás, úgy tűnik, a magyar autósokban egyelőre mégis kicsi a hajlandóság, hogy kamerát szereljenek autóikba.

 

Máth Dávid

 

Arhívum

Ezen menüpont alatt letöltheti azon cikkeket PDF formátumban, amelyeket helyhiány miatt már nem tartunk az oldalunkon, viszont segíthet önnek a tájékozódásban. Az archívumokat mint minden más cikket az oldalon időrendben helyeztük el.
200x-200y C arhívum (Feltöltés alatt...)
• Cikk 1
• Cikk 2
• Cikk 3
• Cikk 4
• Cikk 5
bottom of page