top of page

Bíró szemmel

Alább olvashatja azokat a cikkeket, amelyeket támogatóink (kapcsolódó cikkeink alatt), vagy más szerzők tettek közzé ezen témában más oldalakon és úgy gondoltuk, hogy elősegíthetik kedves olvasóink tájékozódását. A cikkek alján megtalálhatóak az eredeti közzététel honlapjának linkjei is. 

 

A cikkek alatt, az oldal alján megtalálhatja az arhívumot, amelyben korábbi cikkeket is letölthet.

Kapcsolódó cikkeink
Más kapcsolódó cikkek
Nemzetközi szerepvállalás riport dr. Kontra Erzsébettel (PKKB csoportvezető bírója)
2014.01.08

Nemzetközi jog

"Valamennyien úgy indulunk a bírói pályán, hogy egy nagyon keskeny pallón kell átmennünk egy hatalmas szakadék fölött, de a kezdeti lelkesedés átviszi az embert anélkül, hogy lenézne a mélybe. Ezt az ember valahogy átvészeli, és utóbb jön rá, hogy mekkora mélység volt alatta." Ő képviseli a magyar bíróságokat abban az ENSZ delegációban, amelyik a Nőkkel szembeni hátrányos megkülönböztetés minden formájának felszámolásáról szóló ENSZ egyezmény (CEDAW) magyarországi végrehajtásáról számolt be Genfben..."

 

Bánfai Tamara

Interjú Dr. Kőrös Andrással (Új PTK)
 
2013.12.30

Sűrűsödnek az új Ptk. jövő márciusi hatályba lépésével kapcsolatos előkészületek. A parlament előtt a törvény zökkenőmentes bevezetését elősegítő jogszabálycsomag. A bírák, ügyvédek, ügyészek, közjegyzők, gyakorlati szakemberek pedig már hosszú hetek, hónapok óta ismerkednek az új passzusokkal - „tanulják” a törvénykönyvet. A családjog változásaiba a jogterület szakértője, Kőrös András, a Családjogi Könyv egyik kidolgozója vezeti be őket. A Kúria tanácsvezető bírája büszke arra, hogy részt vehetett a Ptk. megalkotásában. Előadásaira különös gonddal készül, hogy „megvédhesse” munkáját. Mint mondja, kollégái kritikusabbak a legszigorúbb opponenseknél.

 

Kender Katalin

Arhívum

Ezen menüpont alatt letöltheti azon cikkeket PDF formátumban, amelyeket helyhiány miatt már nem tartunk az oldalunkon, viszont segíthet önnek a tájékozódásban. Az archívumokat mint minden más cikket az oldalon időrendben helyeztük el.
200x-200y Életmód arhívum
• Cikk 1
• Cikk 2
• Cikk 3
• Cikk 4
• Cikk 5
bottom of page