top of page

A szomszédot vádolják egy másfél éves gyermek halálos balesete miatt (Kommentár: dr. Regász Mária)

Vádat emeltek egy vésztői házaspár ellen, akiknek a mulasztása miatt tavaly júniusban szennyvíztárolóba fulladt egy másfél éves gyermek. Berg Mária Békés megyei főügyészhelyettes az MTI-nek azt írta, a házaspár - egy 52 éves férfi és egy 47 éves nő - kertes családi házban élnek, a telket a szomszédos ingatlantól hiányos kerítés választja el. A telkük hátsó részén egy körülbelül három méter átmérőjű emésztőgödör van, amelynek a teteje évekkel korábban beszakadt és nem pótolták.


A baleset idején a gödör több köbméternyi szennyvizet és talajvizet tartalmazott - tette hozzá. A vádirat szerint 2017 júniusában a szomszédból a rövid időre felügyelet nélkül hagyott másféle éves gyermek átment a vádlottak udvarára és beleesett a fedetlen emésztőgödörbe. A Szeghalmi Járási Ügyészség szerint a baleset elkerülhető lett volna, ha a vádlottak gondoskodtak volna a szennyvíztároló biztonságos lefedéséről.


A Szeghalmi Járási Ügyészség a házaspár ellen halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat és felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta.

A cikk egy korábbi verziójában a szülőket neveztem meg vádlottnak, de nem ők, hanem a szomszéd házaspár áll bíróság elé. Félreértettem, elnézést.



Kommentár: dr. Regász Mária

Meg elkerülhető lett volna, ha a másfél éves gyereket nem hagyják felügyelet nélkül (koruk miatt egy percre sem lehet), de akkor is elkerülhető lett volna, ha megjavítják a kerítést. Tehát hibáztatni lehet mindenkit, ettől a gyerek még nem fog élni. Soha nem is értettem, hogy a kerítéseket miért hagyják lyukasan ahol a kutyák is ki-be rohangálnak és veszélyeztetik az embereket, de azt végképp nem, hogy egy másfél éves gyereket hogy lehet felügyelet nélkül hagyni. Ha nem az emésztőbe esik bele, akkor bármi más baja lehet, pl. elüti egy autó. Azt gondolom nem a szomszéd a hibás, hiszen a saját kertjében nyilván fel sem merül benne, hogy oda bárki bemászkál rajta kívül, még akkor sem, ha egyébként kellően gusztustalan emésztőket fedetlenül hagyni.

dr. Regász Mária

ügyvéd

Kiemelt Cikkek
Kövessen (még nem üzemel)
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Legújabb Cikkeink
bottom of page