top of page

Ötletes videóban hívta fel a figyelmet a családon belüli erőszakra egy amerikai rendőrőrs (Kommentár

Amerikában most éppen megint egy újabb kihívás dívik, a lip sync challenge nevű, aminek nem meglepő módon az a lényege, hogy emberek valamilyen zenére táncikálnak és közben tátogják a szöveget.


Természetesen a rendőrök is egyből beszálltak a dologba, egymást érik a videók, éppen ezért üdítő kivétel a georgiai Pickens megye rendőrségének videója, ami szakított a hagyományos formulával, és inkább a családon belüli erőszakra hívták fel a figyelmet.


Ez a videó is pont ugyanúgy indul mint a többi, egy perc után viszont elhallgat a zene, és megjön a seriff, aki azt mondja, kicsit gondolják tovább a dolgot, és csináljanak valami különlegeset.


Innentől jön a lényeg, ugyanis zene és tátogás továbbra is van, csak közben egy tipikus bántalmazásos jelenet zajlik le, ahova végül kiérkeznek a rendőrök, és leállítják az agresszív apát, aztán egy rendőr beszél arról, hogy senki ne maradjon csendben, ha tud olyan esetről, ahol felmerül a családon belüli erőszak.


A videót sajnos beágyazni nem lehet, de ha valakit érdekel, itt megnézheti.


Kommentár: dr. Regász Mária

Az ötlet jó, azon felül, hogy nem csak apák követnek el családon belüli erőszakot, hanem legalább ugyanilyen arányban anyák is és sok esetben gyermekek is a szüleik ellen. Tehát jó lenne egy olyan kampány, ami úgy általában a családon belüli erőszakot tiltja, függetlenül attól, hogy ki követi el, azonban sajnos például az V. kerületi Rendőrkapitányság immár 9 éve nem tesz semmit egy családon belüli erőszak áldozatának védelme érdekében kifejezetten annak okán, hogy az elkövetőtől saját állításuk szerint félnek, mert feljelenti/beperli őket, így nem kívánnak az ügyében eljárni, kérik a kizárásukat. A megoldás nem az volt, hogy hivatali visszaélés miatt eljárást indítanak a hivatali kötelességüket megszegő személyek ellen, hanem az, hogy kizárták az V. kerületi Rendőrséget.


Az V-XIII. kerületi, és a Fővárosi Főügyészség Ügyészség azóta is majd minden eljárást megszüntet ezen alak ellen, az ügyet megkapó VI. kerületi Rendőrkapitányság pedig ugyanezt teszi. Tehát úgy látszik elegendő, ha az elkövető minden rendőrt és ügyészt feljelent/megrágalmaz és beperel és akkor megússza a bűncselekményeket.

dr. Regász Mária

ügyvéd

Kiemelt Cikkek
Kövessen (még nem üzemel)
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Legújabb Cikkeink
bottom of page