top of page

Százmilliós pénzmosásra adta kölcsön a számláját egy magyar férfi

Százmillió forintos pénzmosás miatt emelt vádat egy férfi ellen a Fővárosi Főügyészség. A vádirat szerint a 35 éves férfi 2015 augusztusa előtt az általa képviselt kft. bankszámlaszámát egy - a nyomozás állása szerint ismeretlen - külföldi férfi rendelkezésére bocsátotta, hogy arra ismeretlenek bűncselekményből származó, megtévesztéssel megszerzett összegeket utalhassanak - közölte pénteken a főügyészség az MTI-vel.


A vád szerint az egész úgy kezdődött, hogy egy ismeretlen bűntárs még 2015. július végén jogosulatlanul belépett a kanadai cég egyik alkalmazottjának emailfiókjába, és megszerezte egy megrendeléssel kapcsolatos levelezés adatait.


Ennek birtokában írt egy kamulevelet a cégnek, melyben az átutalást a vádlott cégének bankszámlájára kérte. Az átvert alkalmazott ezt két részletben át is utalta.


A vádlott cégének bankszámlájára így 2015. augusztus 3-án mintegy 74 millió forintnak megfelelő amerikai dollár, pár nappal később, 2015. augusztus 6-án pedig csaknem 40 millió forintnak megfelelő amerikai dollár érkezett a kanadai cégtől.


A férfi - aki a vád szerint tudta, hogy a pénz bűncselekmény elkövetéséből származik - a bankszámlájára érkezett összegek egy részét több alkalommal egy budapesti bankfiókban készpénzben, a maradékot pedig bankautomatából, bankkártyával vette fel, majd azt a külföldi férfinak átadta.


Ezen túlmenően a vádlott bankszámlájára 2015. augusztus 7-én is érkezett egy csaknem 30 millió forintnak megfelelő amerikai dollár összegű jóváírás egy houstoni székhelyű társaságtól. A társaság feljelentése után a nyomozó hatóság intézkedett arról, hogy a vádlott bankszámláját zár alá vegyék, így a férfi ezt az összeget már nem tudta felvenni.


A vádlottal szemben a Fővárosi Főügyészség különösen nagy értékre elkövetett pénzmosás bűntette miatt nyújtott be vádiratot az illetékes bíróságra - olvasható az ügyészségi közleményben.


Eredeti Cikk: https://index.hu/belfold/2018/08/03/szazmillios_penzmosasra_adta_kolcson_a_szamlajat_egy_magyar_ferfi/

Kommentár: dr. Regász Mária

Új csalási trükkök: „figyi, nekem nincs bankszámlám, de utalnának Amerikából egy kis pénzt. Utalhatják a Tiedre? Kapsz érte x forintot. Jó?”.


Csakhogy ennek börtön lehet a vége. Hasonló esetben jobb ügyvédhez fordulni.

dr. Regász Mária

ügyvéd

Kiemelt Cikkek
Kövessen (még nem üzemel)
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Legújabb Cikkeink
bottom of page