top of page

Nem megy börtönbe a segítő, aki gyerekeket kényszerített aktusra a diáktáborban

Egy év tíz hónap fogházra ítélte a bíróság azt fiatalkorút, aki egy diáktáborban kiskorú sértettet kényszerített szexuális tevékenységre egy 12. életévét be nem töltött fiúval. A zárt tárgyaláson a Tatabányai Járásbíróság bűnösnek mondta ki a fiatalkorú V. I.-t két rendbeli szexuális erőszak bűntettének kísérletében közvetett tettesként. Büntetésének végrehajtását három év próbaidőre felfüggesztették és kötelezték közel 250 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére.


Az ügy résztvevői 2016 októberében két napig az egyik Komárom-Esztergom megyei településen diáktáborban voltak. Az elkövető a táborban segítőként volt jelen. Az összejövetel második napján az esti órákban olyan játékot játszottak, ahol a rajtuk lévő ruhákat kellett zálogba adni.A játékot a fiatalkorú V. I. vezette, a részvevők egy idő után meztelenül vagy alsónadrágban tartózkodtak a szobában. Amikor a kiskorú sértettre került a sor, őt az elkövető arra kényszerítette, hogy szexuális tevékenységet folytasson egy 12 évnél fiatalabb fiúval. A kérésnek a sértett részben eleget tett, ennek a szobában lévő gyermekek tanúi voltak. Az ítélet nem jogerős.

Kommentár: dr. Regász Mária

Igen, ilyen van. Sajnos néha az sem megy börtönbe, aki többször megpróbálja megerőszakolni a gyereke anyját, majd egyszer sikeresen meg is teszi, aki folyamatosan mindenkit feljelent/beperel/megrágalmaz, évekig zaklat embereket, számítástechnikai adatokkal él vissza, veszélyezteti a gyerekét, személyes szabadságot korlátoz, közfeladatot ellátó személy elleni erőszakot követ el, okiratot hamisít, hamisan vádol meg embereket bűncselekmények elkövetésével, hamis tanúzásra vesz rá másokat és még sorolhatnám az elkövető bűnlajstromját. Sajnos az ügyészség semmit sem tesz.”

dr. Regász Mária

ügyvéd

Kiemelt Cikkek
Kövessen (még nem üzemel)
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Legújabb Cikkeink
bottom of page