top of page

APÁK! NEVELJÉTEK TI A FIAITOKAT!

Egy tetszetős elmélet szerint a fiúgyerekek nevelését hat éves korukban át kellene, hogy vegye az apjuk, így tudnak az állandó jó példa nyomán ügyesen férfivá érni.


Ki ne ismerné Vekerdy Tamásnak azt a híres tanácsát, hogy az apáknak minden este el kell tölteniük egy kis időt a gyerekükkel. Jó, de mit csináljon vele? Nos, nem olyan nehéz, apa hazaér a munkából, ha a gyerek még ébren van, bemegy hozzá, közben semmi mással nem foglalkozik, csak a poronttyal. Nem kell izgulni, nem fognak unatkozni, a gyerek úgyis megörül az apjának, kezdeményez, apa meg reagál, játszanak egy kicsit, és mindenki boldog lesz – hangzik a pszichológus tanácsa.


Ez jó tanács azoknak az apáknak, akik maguktól hónapokig a gyerekük felé se néznének. Szerintem viszont ennél azért sokkal többre képesek a férfiak. Sőt, sokkal nagyobb szükségük is van rájuk a gyerekeknek, különösen a fiúknak. Meg a lányoknak is, de most a fiúkról lesz szó.


A minap az egyik barátnőm elővezette az izgalmas, és roppant tetszetős elméletét: legkésőbb hat éves korban minden fiúgyerek nevelését át kellene vennie az apának. Nemcsak azért, hogy szegény, a kakitörléssel és prüntyögéssel párhuzamosan dolgozó, megfáradt anyák végre megpihenhessenek, bár ez sem egy utolsó szempont. Hanem azért, mert a fiúgyereknek férfipéldára van szüksége ahhoz, hogy férfivá válhasson. Ez pedig az anya nyilvánvalóan nem lehet, következésképpen az apának kell a gyerek elsődleges nevelőjévé előlépnie.


Kiemelt Cikkek
Kövessen (még nem üzemel)
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Legújabb Cikkeink
bottom of page