top of page

A szó, amit a szeretleknél is nehezebben mondanak ki a párok - A hiánya szétrombolja a kapcsolatot

Sokaknak eszükbe sem jutna, hogy ennyire fontos ez az egyszerű szó.


A párkapcsolatok elején mindig nagy kérdés, hogy ki mondja ki először azt a bizonyos szeretlek szót, hiszen általában óriási mérföldkő. Vannak, akik könnyen szerelmet vallanak, de a legtöbben nehezen mondják ki először, sőt, sokszor még később is.


Van viszont egy másik szó, amire senki nem helyez ekkora hangsúlyt, pedig fontos lenne, és ami talán a szeretleknél is nehezebben jön az ember szájára.


A szó, melynek hiánya szétrombolja a kapcsolatot


A szakértők rávilágítottak, hogy a sajnálom az, amit a legtöbben egyáltalán nem, vagy alig mondanak a párjuknak, mert nehezen ismerik be, ha nem volt igazuk. Sokaknak eszébe sem jut, mennyire fontos lenne kimondani. Pedig vannak olyan esetek, amikor mindenképpen szükséges lenne: Robert M. Gordon ezekről és a sajnálom fontosságáról is beszélt a TED Talk előadássorozatának egyik részében.


Minden kapcsolatban vannak hullámvölgyek, természetes, ha akadnak problémák, viták és veszekedések, de arra is figyelni kell, hogy, ha valaki megbántotta a másikat, vagy tévedett, akkor ezt mindenképpen ismerje be. Ezzel valamennyire kiengesztelhetik egymást a felek, és feloldható annyira a konfliktus, hogy később ne duzzadjon még nagyobbá. Ha azonban kimarad a szó a párok szótárából, akkor az az egész kapcsolatot tönkreteheti. Ahhoz, hogy ne legyen így, több dologra is oda kell figyelni.


Mire kell figyelned?


Nem szabad hagyni, hogy a vita teljesen elhomályosítsa a gondolataidat, és mielőtt eldurvulna, mondd azt, hogy sajnálod, hogy idáig fajult a dolog, vagy sajnálod, hogy megbántottad a másikat. Ez máris enyhít a helyzeten, és segít nektek megnyugodni, megnyílni egymás előtt. Azt a kérdést is fel kell tenni, hogy mennyire fontos neked ez az egész. Érdemes ragaszkodni az igazadhoz, és érdemes ezen még hosszú ideig vitatkozni? Mert néha jobb, ha mindketten elmondjátok, hogy sajnáljátok az egészet, és túlléptek a dolgon, ha tényleg lényegtelen apróságról van szó.


Kiemelt Cikkek
Kövessen (még nem üzemel)
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Legújabb Cikkeink
bottom of page