top of page

10 mozdulat, amivel tudat alatt mindenkiben szimpátiát keltesz: figyelj rájuk az első percekben, sok

Az első találkozás mindenki számára nagyon fontos, legyen szó a barátok által újonnan bemutatott emberekről vagy éppen az új munkatársakról.


A legtöbben szeretnék, hogy rögtön megkedveljék őket, ez azonban olyan apróságokon is múlhat, amire kevesen gondolnak.


Tedd ezeket, és garantáltan szimpatikus leszel


Azt biztosan te is tudtad, hogy a testbeszéd nagyon sokat számít az ismerkedéskor, és később a kommunikáció során is, de nemcsak az fontos, hogyan gesztikulálsz, hanem akár az is lényeges lehet, hogy milyen irányban állsz, vagy merre néz a lábfejed. Nézd végig a képeket, és tudd meg, mit kell tenned a találkozás utáni első percekben ahhoz, hogy biztosan elnyerd a másik szimpátiáját.


  1. Mindig állj nyitott testtartással, ne kulcsold össze a kezeidet, így nyitottságot és érdeklődést tükrözhetsz.

  2. Húzd ki magad, és állj egyenesen, mégis kényelmesen, mert így intelligenciát és egészséges magabiztosságot sugárzol, míg görnyedt testtartással inkább félelmet és visszahúzódást.

  3. Ha ülsz, akkor tedd az öledbe a kezeidet egymás mellé, vagy a szék, kanapé karfájára, mert így szintén érdeklődést mutatsz, a lábaidat pedig tartsd lazán.

  4. Ne állj teljesen szembe az illetővel, hanem mindig fordulj kicsit oldalirányba, így nem tűnsz majd erőszakosnak, hanem inkább kedvesnek és szimpatikusnak. Az egyik lábfejedet viszont legalább fordítsd felé.

  5. Ha mesélsz, magyarázol valamit, gesztikulálj a kezeiddel is, így alátámasztod a mondandódat, de semmiképpen se ess túlzásba.

  6. Néha biccentsd egy kicsit félre a fejedet, mert így érdeklődést és kíváncsiságot mutatsz a másik mondandója iránt, ami nagyon szimpatikus tud lenni.

  7. Ugyanezt érheted el egy egyetértő, szolid mosollyal is.

  8. Mindig tartsd a szemkontaktust, de ne túl mereven, mert különben zavarba hozhatod a másikat, és erőszakosnak tűnhetsz.

  9. Amikor hosszabb beszélgetésbe kerülsz valakivel elsőre, bólogass néha a mondandójára, mert ezzel az egyetértésedet fejezed ki, és azt az érzést kelted, hogy egy húron pendültök.

  10. Néha másold le beszélgetőpartnered mozdulatait, testtartását, de ne túl feltűnően, mert így is elnyerheted a szimpátiáját és a bizalmát, hiszen önmagához hasonlónak lát majd.


Kiemelt Cikkek
Kövessen (még nem üzemel)
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Legújabb Cikkeink
bottom of page