top of page

Ne főnök legyél, hanem igazi vezető!

Mi tesz naggyá egy vezetőt? Mi különbözteti meg egy főnöktől? Következzen a nagy emberek 13 legfontosabb tulajdonsága!


 1. Tapasztalt. Egyik vezető sem születésétől fogva képes kiválóan dolgozni, a legtöbb képesség tanulható.

 2. Erős. Szükség van arra, hogy pozitív példát mutasson a munkatársaknak, így lesz hiteles.

 3. Objektív. A jó vezető nem hagyja magát megvezetni, a döntéseit tények alapján hozza meg.

 4. Hatékony. A jó vezető egyik ismérve a hatékony döntéshozás: abban az esetben kell mindenképpen döntést hozni, ha annak a kimenete felülmúlja a „nem döntés” költségeit és kockázatait.

 5. Mérlegel. Nyitottnak kell lenni, minden döntés előtt alternatívákat is mérlegelni kell, döntések után pedig le kell vonni a konzekvenciákat, hogy jó döntést hoztál-e: ezekből lehet a legtöbbet tanulni.

 6. Uralkodik az idején. Az idő a legfontosabb erőforrás, aki ezzel jól tud gazdálkodni, az válhat igazán jó vezetővé. El kell hagyni az időrabló folyamatokat, a felesleges meetingeket, amiket egy rövid email-ben is meg lehet beszélni, a felesleges ügyfélvacsorákat, amik nem viszik előre az üzletet, stb.

 7. Jó emberismerő. Csak akkor delegál feladatokat, ha azt mások jobban meg tudják csinálni. A munkavállalói erősségeire fókuszál, ez alapján ad nekik feladatokat.

 8. Proaktív. Előrelátóan cselekszik, a jövőbe is tekint.

 9. Szerény. A jó vezető sosem válik egoistává, felelősségvállalás és őszinteség jellemzi.

 10. Karizmatikus. A személyiség gyakran fontosabb, a legnagyobb főnök feladata nem az apró részletek tanulmányozása, hanem a teljes gépezet irányítása.

 11. Nyitott. A legjobb vezetők mindig szorgalmazzák a vitákat, hiszen konfliktuskerülően nem lehet a legjobbak közé kerülni.

 12. Elfogulatlan. A jó vezetők tanulnak a visszajelzésekből, fejlesztik magukat, és brutálisan őszintén értékelik a saját munkájukat - ugyanezt elvárják az alkalmazottaktól is.

 13. Halad a korral. Egy tehetséges menedzser nem dugja a homokba a fejét a változásoknál, mert hosszútávon rosszul járhat az egész cég, ha nem alkalmazkodnak időben.

https://www.instagram.com/p/BPPhQwNj1R-/
Kiemelt Cikkek
Kövessen (még nem üzemel)
 • Facebook Basic Square
 • Twitter Basic Square
 • Google+ Basic Square
Legújabb Cikkeink
bottom of page