top of page

Hova utazz fillérekért 2017-ben? Itt a "bakancslista" + képek

A legtöbben azt gondolják, hogy a külföldi utazások mindig méregdrágák. Akad azonban a határainkon túl is jó néhány hely, amelyek közül párat bátran felírhatunk az idei bankacslistánkra, hiszen nem megy rá ingünk-gatyánk az utazásra.


Idén már 7. alkalommal állították össze a "Backpacker", vagyis az úgynevezett "Hátizsák Indexet", ami megmutatja, hogy Európában hova utazhatunk a legolcsóbban 2017-ben. A rangsor elkészítéséhez összehasonlították, hogy az alábbi költségek mennyibe kerülnek a vizsgált városokban:

  • tömegközlekedési jegyek árai,

  • egy helyi híres látványossághoz a belépőjegy ára,

  • napi étkezés,

  • három olcsóbb helyi sör, vagy bor (amit akár kávéra és desszertekre is elkölthetünk),

  • a legjobb olcsó hotel árai.

Az eredmények azt mutatják, hogy jócskán akad azért olyan hely a közelben, ahol nem méregdrága a szállás, és a tömegközlekedés; ahol nem megy rá ingünk és gatyánk is egy ebédre, vagy egy múzeumbelépőre. Arról nem is beszélve, hogy a legtöbb helyszínre ma már fapadossal is eljuthatunk Magyarországról.


A KSH adatai szerint egyébként 2015-ben összesen 17 millió alkalommal utaztak a magyarok külföldre, főként az osztrák és szlovák határszakaszokon, illetve a Liszt Ferenc Repülőtéren keresztül, összesen 5,7 százalékkal többször, mint az azt megelőző évben. A többnapos utazások célja a szomszédos országok mellett nagy arányban Németország, Csehország, Olaszország és Franciaország volt. No de, akkor nézzük, hova érdemes menni 2017-ben.


Íme, 2017 legolcsóbb városai - amelyek közé Budapest is bekerül:


10. Zágráb, Horvátország

9. Varsó, Lengyelország

8. Český Krumlov, Csehország 7. Kijev, Ukrajna

6. Szarajevó, Bosznia-Hercegovina főváros 5.Budapest, Magyarország 4. Belgrád, Szerbia 3. Bukarest, Románia 2. Krakkó, Lengyelország 1. Szófia, Bulgária

Kiemelt Cikkek
Kövessen (még nem üzemel)
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Legújabb Cikkeink
bottom of page