top of page

Expasija nevében csinált kamuprofilt és zaklatta saját magát

Nagyon meredek sztorival rukkolt elő a napokban a Washington Post: egy huszonöt éves kaliforniai nő olyan szinten bekattant a barátjával való szakítás miatt, hogy eltervezte, teljesen tönkreteszi a pasi életét.

Stephani Lawson nem kicsiben játszott, mindenképp börtönbe akarta juttatni Tyler Parkervestet, úgyhogy több alkalommal is feljelentette gyilkossággal való fenyegetés és zaklatás miatt.

Mindezt úgy, hogy a férfi teljesen ártatlan volt.


A nő 2015 szeptemberében kezdte el a bosszúhadjáratát, és nyolc alkalommal tett panaszt a rendőrségen. Parkervestet négy hónap alatt négyszer tartóztatták le, távoltartási végzést hoztak ellene, sőt, utolsó alkalommal csak 2000 dolláros óvadék fejében védekezhetett szabadlábon. Ezt az idős nagyszülei fizették ki, a biztosíték a saját házuk volt.


Lawson többnyire a Facebookot használta fel a volt pasijával szemben: Tyler Parker névvel regisztrált, és azt állította a rendőrségen, hogy exe ezzel a profillal fenyegetőzik. A saját magának írt üzenetekben többek között arról volt szó, hogy Parkervest megöli őt is és a kislányát is. A zsaruk májusban kezdték gyanítani, hogy valami sántít a Lawson által előadott sztoriban. Az asszony egy olyan üzenettel rukkolt elő, amiben exe azzal fenyegeti, hogy ne merészeljen tanúskodni ellene a bíróságon, egy másikban pedig arról esik szó, hogy egy barátja milyen jól szórakozott, amikor Lawson gyerekét megerőszakolta.


Ezek után a Facebooktól és a T-Mobiltól elkért adatok alátámasztották a gyanút, hogy Parkervest ártatlan, és maga Lawson áll a trágár, erőszakos üzenetek mögött. (Hogy miért nem ezzel kezdték az egész nyomozást, az teljes mértékben érthetetlen.) A nőt végül egy év börtönre ítélték hamis vádaskodás és hamis tanúzás miatt. Ezen a ponton akár még hepiend is lehetne a történet vége, Parkervest nagymamája viszont nem élhette meg unokája felmentését, a botrány közepette elhunyt. Szabadulása után a Parkervest Texasba költözött a nagyapjával.Kommentár: dr. Regász Mária


Sajnos a zaklatók itt is minimális büntetést kapnak, pedig minimum 10 év fegyházbüntetést érdemelne az, aki más életét tönkreteszi. Ebben majd csak akkor lesz változás, ha néhány tini öngyilkos lesz a zaklatása miatt. Az internetes zaklatás nagy probléma, hiszen nagyon nehéz ellene védekezni.

Egy ügyben 7 éves zaklatást követően a bírósági kirendelt szakértő által megállapítottan nárcisztikus-paranoid-pszichopata zaklató ellen, az ügyészség 4 év után volt képes vádat emelni, a bíróság még sehol sem tart az ügyben, még tárgyalást sem tűzött ki a júliusi vádemelésre. Ez a jogrendszer csődje.

dr. Regász Mária

ügyvéd

Kiemelt Cikkek
Kövessen (még nem üzemel)
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Legújabb Cikkeink
bottom of page