top of page

Nyugodt természetű férfi N. János, aki ledarálta a feleségét

Egy szakértő távolmaradása miatt november végére napolták el az ítélethirdetést a darnózseli gyilkosság ügyében a Tatabányai Törvényszéken. Genetikus nélkül nem lehet lezárni a bizonyítási eljárást minden idők egyik legbrutálisabb gyilkossági ügyében, a gyanúsított ugyanis olyan gondosan próbálta eltüntetni a maradványokat, hogy a sérülések sorrendjét és az elkövetés pontos eszközét is nehéz megállapítani.


N. Jánost azzal gyanúsítják, hogy 2014. májusában meggyilkolta gyógytornász feleségét, majd a holttestet saját húsfeldolgozó üzemében ledarálta. A férj attól félt, hogy a válás után fiuk felügyeleti jogát a feleségének ítélik, ezért inkább megölte a nőt, majd áldozatát egy időre a kocsija csomagtartójába rejtette. Miután fia elaludt, hozzálátott, hogy eltüntesse a maradványokat.


Ép ésszel nehezen felfogható módon, a hentes végzettségű férfi a pincéjében, saját húsfeldolgozó helyiségében a holttestet feldarabolta.


"A lágy részeket ledarálta. A csontokat műanyag zsákokba rakta. A következő napokban égésgyorsító és aromás hígító segítségével próbálta elégetni a maradványokat. A használt eszközöket sósavval kezelte. Az el nem égett részeket a közeli réten szétszórta." - ismertette a gyilkosság részleteit a vádhatóság.


A november 8-i tárgyaláson a szakértő elmondta: a férfi pszichológushoz nem járt, nem elmebeteg. Személyiségzavarban sem szenved. Pontosan tisztában volt tette következményeivel.


Az is kiderült: N. János nyugodt természetű, a mindennapokat jól kezelő ember, de a válás és a gyermekelhelyezés indulatossá és labilissá tette.

Kommentár: dr. Regász Mária

Pedig lehetne rendesen is válni, a gyerek nem válik, joga van mindkét szülőjével ugyanannyi időt tölteni. Kivéve ha az egyik féllel komoly gondok vannak, de ezt sok esetben nem vizsgálják megfelelően, például rendre előfordul, hogy a zaklatást nem veszik komolyan (nem elmebetegség, nem személyiségzavar, vagy csak nem vizsgálják, hogy az-e). Jelen ügyben nem tudni, hogy mi történt, de a tapasztalatom az, hogy sajnos igen sokszor zaklatás előzi meg a hasonló bűncselekményeket és nem kell szakértőnek lenni ahhoz, hogy értékelje a bíróság a zaklató, fenyegető, rágalmazó sms-eket, e-mailket, amik sokszor nem a gyerekről szólnak, hanem arról, hogy a zaklató mit nem kap meg, mit szeretne. Magyarországon sajnos a zaklatást nem „értékelik” kellően, holott nagyon komolyan kellene büntetni, legalább 5-10 év börtönnel.

dr. Regász Mária

ügyvéd

Kiemelt Cikkek
Kövessen (még nem üzemel)
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Legújabb Cikkeink
bottom of page