top of page

Megszólalt a Nyíregyházán fejbe lőtt apa - (Kommentár: dr. Regász Mária)

A román tüdőgyógyász azt mondta, hogy szerelemféltésből ölte meg a nyíregyházi családanyát, aki évekig a szeretője volt. A nő férje most megszólalt és cáfolta ezt. A férj felébredt a kómából, fél oldalára lebénult, így rehabilitációja jelenleg is tart. László először beszélt a történtekről. A férj a házuk bejárati ajtajánál állt, amikor hallotta, hogy a felesége azt kérdezi valakitől, „mit keresel itt?″, de a férfi nem válaszolt, csak lőtt. - Kétszer egymás után. Még a kezét sem emelte fel, vaktában célzott. A nadrágjában volt a fegyver, csak félretolta az ingét, hogy meghúzza a ravaszt - írja a Velvet. Miután az orvos elmenekült, Lászlón és feleségén hét éves ikergyerekeik próbáltak segíteni. Az első sajtóhírek arról szóltak, hogy a gyilkosság hátterében szerelmi dráma állhatott, a férj viszont ezt határozottan cáfolta. - Nem igaz, hogy valaha is együtt éltek volna. Mivel a feleségem orvoslátogató volt, lehet, hogy a rendelőben találkoztak, de sem én, sem a gyerekek nem találkoztunk soha ezzel a férfival. Jól éltünk, jól voltunk, a feleségem nem akart válni. Bár soha nem találkoztak, a férj tudott az orvosról, mert S. Dan régóta e-mailen zaklatta feleségét. Az üzeneteket később egy ügyvédnek is eljuttatták, aki felszólította az orvost, hogy tartsa távol magát az asszonytól, de azt nem gondolták, hogy ez a dolog a gyilkosságig fajul. Forrás: Faktor

Kommentár: dr. Regász Mária

Sajnos mint látható, a zaklatást nagyon sokan nem veszik komolyan, csak akkor, amikor már ez a vége. Sajnálatos módon több hasonló ügy van folyamatban, amikor a nyomozó hatóságok a zaklatást figyelmen kívül hagyják és nem intézkednek. Az egyik rendőrkapitányság nyomozója – miután az egyik ügyfelemet a zaklatója azzal fenyegette meg, hogy 19-szer fejbe fogja lőni – azt a tájékoztatást adta, hogy több hasonló ügyben folytattak már nyomozást, azonban sosem végződött tragédiával és csak nekem vannak rossz tapasztalataim, ezért nem rendelik el a zaklató előzetes letartóztatását, mert csak egy évig tartó szabadságvesztéssel büntetendő cselekmény.


Úgy látszik nem hallott még arról, hogy a cselekmény tárgyi súlyának semmiféle köze nincs az előzetes letartóztatás elrendelhetőségéhez, azonban az tény, hogy nagyon csekély a zaklatás büntetőjogi szankciója, ugyanakkor egy hajszál választja el a zaklatót a gyilkostól, az áldozatot pedig a haláltól, csak ezt a pszichológiai ismeretekkel nem rendelkező személyek nem ismerik fel.

dr. Regász Mária

ügyvéd

Kiemelt Cikkek
Kövessen (még nem üzemel)
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Legújabb Cikkeink
bottom of page