top of page

Nem képes a szexre a savval leöntött nő

Hat műtéten esett át az elmúlt két évben, de még mindig nem képes a szexre az a nő, akit volt szeretője támadott meg és öntött le savval még 2013-ban. A Fővárosi Törvényszéken pénteken állt először bíróság elé az a volt budai kórházigazgató, aki a vád szerint egy injekcióval elkábította a nőt, savval leöntötte nemi szervét és egy szőnyegbe csavarta, majd magára hagyta, írja a Bors.


"Eddig hat műtéten estem át, új hüvelyt kell kialakítani, pillanatnyilag sem szexuális életre, sem vizeletürítésre nem vagyok képes, utóbbi problémám miatt egy csövet kellett kivezetni a húgyhólyagomból." - mondta a megtámadott nő, Renner Erika.


Támadója, B. Krisztián négy hónapot ült előzetes letartóztatásban, végül szabadon engedték, és úgy volt, hogy még vádat sem emelnek ellene. Egyszer a nő munkahelyén is megjelent, amiatt Renner Erika rendőri védelmet kért.


A volt kórházigazgató tagad és a tanúk vallomásai is ellentmondóak, ezért a bíróság újabb tanúk meghallgatását tervezi.

Eredeti cikk:

Eléggé sajnálatos, ha ennyi jött le a borsonline-nak abból, hogy egy nőt éveken keresztül zaklatnak, majd a magyarországi jogrendszer nem képes védelmet nyújtani számára.


Sajnos sok nő (és sok férfi is) hasonló helyzetben él. A zaklatás teljes egészében képes tönkretenni egy ember életét. A magyar jogrend viszont nem nyújt azonnali és hatékony védelmet a zaklatás megakadályozására, ezért sokan nem is fordulnak a hatóságokhoz, akik meg igen, néha nagyon megjárják, hiszen a zaklató általában nárcisztikus/paranoid/pszichopata/borderline személyiségzavaros személy. A hatóságok nem veszik komolyan a zaklatást, a kérelmeket eleinte elutasítják, ami viszont megerősíti az ilyen személyeket abban, hogy büntetlenül bármit tehetnek a zaklatott személlyel.


Pedig a zaklatás elég gyorsan bizonyítható.


Amerikában a zaklatásért 10 évet is adnak, nálunk általában felfüggesztett szabadságvesztést, de ha véletlenül letöltendőt, akkor maximum 2-3 évet. A kérdés az, hogy mennyivel ér kevesebbet egy magyar nő, mint egy amerikai? Miért kap jóval kevesebb védelmet?

Mit tesz a kormány a hasonló bűncselekmények elkerülése érdekében? Miért nem alakít ki egy szakembergárdát, amely olyan személyekből áll, akik tisztában vannak azzal, hogy egy pszichopata milyen, mire kell nála számítani? Egy ilyen szakembergárdának a legjobb nyomozókból, pszichológusokból, pszichiáterekből kellene állniuk és fontos lenne, hogy a gyanúsítottat is olyan pszichológus és pszichiáter hallgassa meg, aki tényleg az egész iratanyagot átnézi, megnézi a tanőmeghallgatásról szóló video felvételeket (hiszen jelentősége van annak, hogy a tanú hogyan reagál egy-egy kérdésre. Akinek gyakorlata van benne, azonnal látja, hogy a tanú mikor feszül meg egy-egy kérdés hallatán, mikor hazudik, mikor mond igazat). Miért nem lehet ilyen esetekben funkcionális MR vizsgálatot végezni a gyanúsítottnál és akár a tanúknál is annak érdekében, hogy kiderüljön ki mond igazat és ki hazudik.

Mind a vádlott, mind pedig a sértett jogi képviselője ilyen esetekben indítványokat tesz, hogy mit tegyen a nyomozó hatóság. Miért kell bevárni ezen indítványokat, miért nem tudja a nyomozó hatóság magától azonnal lekérni a környező kamerák felvételeit, felkutatni és azonnal meghallgatni a tanúkat, azonnal meghallgatni a gyanúsítottat és sértettet, a tanú- és gyanúsítotti meghallgatásokról azonnal video felvételeket készíteni, és házkutatást tartani a gyanúsított munkahelyén, otthonában és azon fokonainál, akiknél a cselekményt elkövetően a gyanúsított jár?


Miért nem lehet a zaklató személyek esetében elrendelni az elmeorvosi vizsgálatot (olyan elmeorvosnál, aki képes kiszűrni a fenti személyiségzavarokat)? Megjegyzem, hogy pl. a pszichopátia a legtöbb esetben még a laikus számárai s felismerhető, tudja ezt a nyomozó, az ügyész, a bíró, hiszen nekik is van tapasztalatuk, emberismeretük és eszközük a szakértő kirendelésére.


dr. Regász Mária

ügyvéd

Kiemelt Cikkek
Kövessen (még nem üzemel)
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Legújabb Cikkeink
bottom of page