top of page

Nyíregyházi gyilkosság: azért lőtte le, mert nem akart a felesége lenni

Vallomást tett a nyíregyházi gyilkos. A román orvos azt mondta, azért lőtte le két kisgyermeke szeme láttára az anyát, mert a nő többször is visszautasította házassági ajánlatát. És ez elég indok lehet a gyilkossághoz és ahhoz, hogy két kisgyerek életét tönkretegye?

„Azért lőttem le, mert bár többször kértem, hogy házasodjunk össze, ő visszautasított azzal az indokkal, hogy román vagyok” – vallotta a magyar hatóságok kiadatási kérelmének bírósági tárgyalásán a brutális kegyetlenséggel elkövetett nyíregyházi gyilkosság gyanúsítottja.


A román Libertatea újabb részletek tudott meg Dan Stamatiu nagyváradi származású orvos vallomásából, aki a gyilkosság után magával is végezni akart. A tüdőgyógyász tettének indítékáról azt mondta, azért ölte meg a kétgyermekes édesanyát, mert a nő elutasította a közeledését, és ezt nem tudta feldolgozni. „Arról volt szó, hogy megházasodunk” – mondta a tárgyaláson a gyilkos, aki korábban egy ideig együtt is élt áldozatával. A nő később úgy döntött, mégis inkább visszaköltözik családjához. A férfi szerint, aki tervét előre kitervelte, szerelme azért hagyta el, mert nem akart román férfihez feleségül menni.


Mint ismert, a bíróság jóváhagyta az orvos kiadását a magyar hatóságoknak, ám a gyanúsított fellebbezett. Óvását pénteken tárgyalja a legfelsőbb bíróság. A Libertatea szerint Dan Stamatiu azért adott ügyének etnikai színezetet, mert ezzel szeretné fellebbezése elfogadásának esélyeit növelni. A férfi ugyanis arra panaszkodott, hogy Magyarországon több megaláztatásban volt része.

Kiemelt Cikkek
Kövessen (még nem üzemel)
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Legújabb Cikkeink
bottom of page