top of page

Elsírta magát a családirtó az orosz bíróságon

Életfogytiglant kapott az az orosz férfi aki saját családját ölte meg Nyizsnyij Novgorodban – írta a Newsru.com. A férfit a fegyházbüntetés mellett kényszergyógykezelésnek vetik alá – elmeállapota alapján azonban büntethető –, és ötmillió rubelt (22 millió forintot) kell fizetnie saját anyósának.


A hatóságok felelőssége is felmerült:

A feleség korábban többször fordult a rendőrséghez férje agressziója miatt. A férj többször azzal fenyegetőzött, hogy halálra késeli őt és a gyerekeket. De a rendőrség nem lépett.

Ezután Oleg Belov 2015. július 26-án valóban halálra késelte hat kiskorú gyermekét és várandós feleségét. A holttesteket feldarabolta majd elutazott anyjához, akit 21 késszúrással megölt, attól tartva, hogy az asszony feladhatja őt a rendőrségen. A nyomozók szerint csak a véletlennek köszönhető, hogy az anyósáig nem jutott el.

A holttesteket egy héttel később találták meg, ezután bukkantak Belovra, aki az anyósa nevén lévő hétvégi házban volt. Elfogásakor a rendőrökre támadt, végül hason lőve tették ártalmatlanná.


A férfi a szerdai, reggel óta tartó ítélethirdetéskor felsírt, amikor felesége és kisgyerekeinek meggyilkolását idézte fel a bíró. Az utolsó szó jogán elmondta: nem bűnös, csak a rendőrség kényszerítette rá a beismerő vallomást. Korábban beismerte tettét és egyetértett az anyósának fizetendő jóvátétellel is, sőt, kijelentette, hogy 50 millió rubelt róna ki magára.


Az ügy kapcsán felvetődött a szociális hatóságok felelőssége is. Nem csak, hogy a rendőrök nem léptek, de azután sem történt semmi, hogy az orvosok pszichés zavarokat állapítottak meg Belovnál. Egyelőre azonban senkit nem vontak felelősségre a zavart, de büntethető gyilkoson kívül.Kommentár: dr. Regász Mária

Sajnos itt sem sokkal jobb a helyzet. Az áldozat sokszor hiába fordul a hatóságokhoz, intézkedés nem történik. Van olyan ügy, ahol már 6 éve zaklatnak egy nőt, az V-XIII. kerületi ügyészség nem kíván tenni semmit, mert a zaklató őket is zaklatja. Egy másik ügyben ugyanez az ügyészség szintén nem tesz semmit, az áldozatot 4 éve zaklatják.

dr. Regász Mária

ügyvéd

Kiemelt Cikkek
Kövessen (még nem üzemel)
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Legújabb Cikkeink
bottom of page