top of page

Így úszhatjuk meg a parkolási bírságot, ha már megbüntettek! [parkolóőr-tipp]

Belvárosban lakom, így az autómmal ingyen parkolok a környéken. Ez tiszta sor. Míg mások parkolódíjaznak, addig én kiszállok a kocsiból és felmegyek a lakásba. Ám lehet, túlvagiztam az egészet, ugyanis... ...a költözéshez kölcsönkért kombival is ugyanilyen lazán leparkoltam és felmentem. Nem kellett volna! :(


Amikor leértem, már ott virított a mikucsomag és nem csoki volt benne. A parkolóőr is csak egy autóval volt arrébb, amikor látta teljes összeomlásomat: eszmélés majd önhibáztatás... És ezt már nem elsőre csinálom meg kölcsönautóval.


Meglepetésemre megsajnált és odajött (mármint nem az lepett meg, hogy megsajnált, hanem hogy odajött) és dupla meglepetésemre azt mondja, hogy most még megúszhatom. Na, gondoltam valami lefizetős ötlet lesz... nem az volt.

Mókus nem szeret bírságokat fizetni. Ha te sem, akkor nyomj egy lájkot!

2 dolog, amit parkolási bírság után tehet az ember

1. Nem tesz semmit, hiszen kölcsönautó - nem rajta hajtják be -, ám mellékhatásként előfordulhat, hogy többet soha nem fogja megkapni az autót és dühös telefon is érheti. Ráadásul kicsit gyáva húzás is! Te sem akarsz így járni! :D


2. Kifizeti a bírságot és... mit és? Kifizeti és kész!

A parkolóőr viszont újat mondott! És ezért nagyon hálás vagyok neki. Köszönöm!

Mit tegyünk ha már parkolási bírságot kaptunk?


Oroszlánként vessük rá magunkat a zacsira és keressük ki a papíron a büntetés idejét. A perc a lényeg, ugyanis ha 5 percen belül kaptad még a büntit, akkor nyert ügyed van.

Mit tegyek ha 5 percen belüli parkolási bírságot kaptam?

Rohanj az automatához, vagy a mobilodon indíts a rendszámodra parkolást.


A büntetésen található ügyfélszolgálat e-mail címére 10-20 perc múlva küldd el a bünti azonosítóját és az elindított parkolás azonosítóját.


Várd meg a válaszmailt.


Ne legyél türelmetlen, várj!


Most komolyan! Ettől nem lesz gyorsabb… :P


Nyugtázd nagy mosollyal, hogy törölték a bírságot.

Ez most komoly? Töröltethető a parkolási bírság?


Bizony! Abban az esetben, ha a büntetés és parkolás elindítása között nem telt el maximum 5 perc, akkor a parkolási bírság semmis.


Én telefonon elindítottam. Vártam 10 percet, hogy azért ne lógjon ki a lóláb, majd elküldtem az adatokat. Harmadik meglepetésemre, valóban, egy órán belül jött a válasz, hogy törölték. Mindenki boldog, világbéke.


Tehát, ha bírságot látsz az ablaktörlőd alatt, akkor bosszankodás helyett először nézd meg, hogy mikor büntettek meg. Ha 5 percen belül, akkor szerencséd van. Ha 5 percen túl, akkor meg remek kijózanító pofon, hogy máskor ilyet ne csinálj!


ui.: Kedves parkolóőr bácsi: nagyon-nagyon köszönöm a tippet! <3

A natív cikk megírását a Provident támogatta.

Kommentár: dr. Regász Mária

Van ilyen is. Meg olyan is, hogy azért büntettek meg valakit, mert „kilógott” az autó a felfestésből, de olyan is előfordult hogy azért büntették meg, mert a zebrától 5 méteren belül parkolt, csakhogy a zebrától 2,5 méterre volt felfestve a parkolási övezet. Olyan is volt, hogy azért büntettek meg valakit, mert pénteken leparkolt a kocsijával, szintén „kilógott” az autó a parkolási vonalon túlra, ezért megbírságolták szombaton, majd hétvége lévén még vasárnap sem járt a kocsija környékén így a mikulás csomag mellé elhelyeztek egy másikat is, nem is akármilyen összeggel, mindkét összeg 25.000,-Ft-ról szólt egy olyan helyen, ahol egyébként rendszeresen állnak meg tilosban BMW-k, Audik és Mercedeszek, persze azokat nem bírságolják meg. Gondolom nem árulok el titkot, hogy mindez a XIII. kerületben a Pannónia utcában, a Vígszínház mellett történt, ahol a Morisons2 és a Vígszínház, meg a sok sétáló utca miatt egyébként is szinte lehetetlen helyet találni.

dr. Regász Mária

ügyvéd

Kiemelt Cikkek
Kövessen (még nem üzemel)
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Legújabb Cikkeink
bottom of page