top of page

9 gombóc fagyi elrablása = 1 hónap előzetes letartóztatás / Hiába szólt a rendőröknek, hogy valaki k

9 gombóc fagyi elrablása = 1 hónap előzetes letartóztatás


A Birosag.hu szerint az Encsi Járási Bíróság nyomozási bírája augusztus 25-én előzetes letartóztatásba helyezett egy embert, aki az eddigi információk szerint kirabolt egy gönci cukrászdát.


Egész pontosan a gyanúsított augusztus 19-én belépett a vendéglátó egységbe, ahol pénzt, fagylaltot és üdítőt követelt az eladótól. A támadó azzal fenyegetőzött, hogy ha nem adják oda, amit kér, akkor megszurkálja az eladót, aki ha értesíti a rendőrséget, akkor a bíróságon rendőrök előtt fogja leszúrni.


A fenyegetések hatására az eladó fagylaltot adott a gyanúsítottnak, aki két üveg üdítőt is elvett az egyik polcról. A rabló a kasszához is odalépett, megnézte, hogy van-e benne pénz, majd távozott a cukrászdából.


Végül a gyanúsított összesen 9 nagy adag fagylaltot és 2 üveg gyömbéres üdítőt rabolt.


A Miskolci Törvényszék szerint "a bűncselekmény tárgyi súlya és a kiszabható büntetés jelentős büntetési tétele" miatt önmagában feltételezhető, hogy a gyanúsított megszökik vagy elrejtőzik, pedig megjegyzik, hogy az illető büntetlen előéletű és nem rendelkezik bejelentett munkahellyel. A bíróság szerint fennáll annak a veszélye is, hogy ha a gyanúsított szabadlábon védekezik, akkor befolyásolhatja a tanúkat, ami nehezítheti a bizonyítást.


Minden körülményt mérlegelve végül arra jutott a Miskolci Törvényszék, hogy szeptember 25-ig meghosszabbítja a rabló előzetes letartóztatását, ami jelen esetben a legsúlyosabb kényszerintézkedés. A törvényszék határozata nem jogerős.



Hiába szólt a rendőröknek, hogy valaki követi, végül megölték a 19 éves nőt


A brit rendőrség azért nem intézkedett, mert nem volt elég bizonyíték.


Otthonában gyilkoltak meg egy 19 éves brit nőt. Shana Grice holttestét csütörtökön találták meg, és még aznap letartóztattak egy 27 éves férfit, akit a nő megölésével gyanúsítanak.


Shana már két héttel azelőtt jelezte a rendőrségnek, hogy valaki követi. Barátainak azt is mondta, hogy félti az életét. Egy barátja azt mondta a The Sun-nak, hogy teljesen össze van törve, amikor belegondol, hogy kinevette Shana-t, amikor erről beszélt. A rendőrség nem tett semmit, mert nem volt elég bizonyíték az intézkedésre.


A nő holttestét akkor találták meg, amikor tűz ütött ki a házban, ahol lakott. A tűzoltók találtak rá, miután eloltották a lángokat. Pénteken elvégezték a vizsgálatokat, de még nem hozták nyilvánosságra, hogy mi okozta a halálát.

A rendőrség belső vizsgálatot is indított, hogy kiderüljön, meg lehetett volna-e akadályozni Shana halálát.


Shana barátja is nyilatkozott a sajtónak, azt mondta: több mint három éve együtt voltak, azt tervezték, hogy jövőre családot alapítanak. Utoljára csütörtökön reggel találkoztak, néhány órával azelőtt, hogy holtan találták a nőt. (Daily Mail)


Kommentár: dr. Regász Mária

A két anyag óriási kontraszt. Sajnálatos módon nálunk a több éves zaklatást, ami tönkreteszi más ember életét és milliós károkat okoz, kevesebbre értékelik, mint 9 gombóc fagyit.

Míg Amerikában a zaklatásért 10 évet adnak, nálunk évekig zaklathat bárki bárkit anélkül, hogy a hatóságok megmozdulnának. Engem 7 éve zaklat egy, a bíróság által kirendelt igazságügyi pszichiáter szakértő által is megállapítottan nárcisztikus-paranoid-pszichopata elenfelem, mostanra tudott az ügyészség vádat emelni ellene.


Egy ügyfelem esetében a rendőrség a mai napig nem intézkedett, pedig a zaklató közölte az ügyfelem munkatársával, hogy 19-szer fogja fejbelőni az ügyfelemet, ha nem veszi fel vele a kapcsolatot. A zaklató a személyisége folytán képtelen abbahagyni a zaklatást, néhány, a zaklatás terén járatlan személy olyan blődségeket tud mondani, hogy megdöbbentő, pl. egyezzen meg vele (pszichopatával nem lehet megegyezni), de volt, hogy a bíró megkérdezte tőlem, hogy honnan tudtam, hogy az illető pszichopata, hiszen akkor, amikor ezt leírtam, még nem volt szakvélemény. Mondjuk nem akkor lett az emberünk pszichopata, amikor leírtam, hanem már korábban is az volt, csak fel kellett ismernem, hogy az. Az, hogy a bíróság nem volt képes ennek a felismerésére, nem az én hibám. Zaklatás áldozata bárki lehet és fogalma nincs annak, hogy mit jelent a zaklatás, aki ezt nem élte át, de ha mondjuk bárkinek a gyermeke/felesége/férje zaklatás áldozata lesz sokszor akkor sem érti min megy át a zaklatott. A pszichopata tudja, ezért csinálja. Akinek pedig az lenne a dolga, hogy ezt megakadályozza de nem tesz semmit, annak kívánom, hogy megismerje a zaklatást. Amikor a gyereke öngyilkos lesz emiatt, akkor rájön, de akkor késő.

dr. Regász Mária

ügyvéd

Kiemelt Cikkek
Kövessen (még nem üzemel)
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Legújabb Cikkeink
bottom of page