top of page

Szentendrei gyilkosság: 56 késszúrással ölhette meg szerelmét

Június 14-én, kedden kezdte el tárgyalni a Budapest Környéki Törvényszék a 33 éves K. Attila ügyét. A férfit azzal vádolják, hogy tavaly márciusban ölte meg szerelmét, egy 42 éves, szentendrei nőt, mert a nő elutasította közeledését.


A Velvet korábbi értesülése alapján a gyilkos eszköz az a kés volt, amit ajándékba vitt szerelmének. Miután rádöbbent, hogy mit tett, a férfi végezni akart magával, de életben maradt. Az ügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt emelt ellene vádat.


Az első tárgyalási napon a vádirat ismertetése, a vádlott meghallgatása, illetve a helyszínen készült rendőrségi jelentések felolvasása történt meg. A bizonyítási eljárás június 28-án a tanúk kihallgatásával folytatódik

– mondta el a Velvet kérdésére Gyimesi Kinga sajtótitkár.


Beleszeretett a nőbe


A vádirat szerint a férfi és a nő 2014 novemberében ismerkedett meg egymással. K. Attila Angliában dolgozott, ezért viszonylag ritkán találkoztak, mégis szerelmes lett a nőbe, és már a közös jövőjüket tervezgette. Az asszony nem viszonozta az érzéseit, de nem akarta feladni. Amikor 2015. március 13-án hazaérkezett, a Viberen keresztül kérlelte, hogy találkozzanak. Az étteremtulajdonos először nemet mondott neki, végül azonban belement a dologba.


Otthonában támadta meg


A nő március 19-én, két gyermekével érkezett haza szentendrei otthonába, majd körülbelül éjfél előtt fél órával K. Attila is megjelent a háznál. Beengedte, ám beszélgetésük hamarosan indulatos vitába csapott át. A férfit annyira felidegesítette a nő elutasító magatartása, hogy kést rántott, majd legalább ötvenhatszor szúrta, vágta meg. Az asszony olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy éjfél után nem sokkal életét vesztette. A vádlott elmenekült a helyszínről, aztán öngyilkosságot kísérelt meg, később viszont becsöngetett egy házba, hogy segítséget kérjen.


Ajándék késsel ölhetett


A Velvet az eset után úgy értesült, hogy K. Attila ajándékba vitte magával a gyilkosságnál használt kést, mert a nő elpanaszolta neki, hogy nem megy olyan jól a vállalkozása, és mivel étterme volt, már korábban is szerencsét hozott neki egy konyhakés. Információink szerint a vérbe fagyott nőre fia talált rá, miután hangoskodást hallott a szobából, de akkor már nem lehetett rajta segíteni.


Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt, online segítséget itt kaphat. Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.



Kommentár: dr. Regász Mária

Mint látható, a zaklatásnak igen súlyos következménye lehet. Nem jó ötlet a zaklatóval felvenni a kapcsolatot, nem jó ötlet beengedni a lakásba és kifejezetten rossz ötlet vele bárhova kettesben elmenni. Mint látható, az sem tartotta vissza az elkövetőt, hogy a gyermekek is otthon voltak, ahogyan egy korábban jelzett esetben sem.


Javaslom mindenkinek akit zaklatnak, hogy minél több információt szerezzen a zaklatásról, forduljon a rendőrséghez, ügyvédhez, pszichológushoz, mielőtt ő maga is áldozat lesz. Minél több az információja, annál kisebb az esélye az áldozattá válásra.

Persze az a kérdés, hogy kihez forduljon. A lakóhelye szerint illetékes rendőrséghez, olyan pszichológushoz és ügyvédhez, akinek a zaklatás terén komoly tapasztalata van, ismeri a zaklatás pszichológiáját és persze büntetőeljárásokban és személyiségjogi perekben is jártas. Ez utóbbi ugyanis már arról szól, hogy a zaklatónak sokba kerül a zaklatás, tehát minél előbb állapítják meg a sérelemdíjat vele szemben és minél magasabb összeget állapítanak meg, annál nagyobb az esélye, hogy a zaklató abbahagyja.


Természetesen vannak kitartó zaklatók is (pl. pszichopaták, akik nem rettennek vissza az okirathamisítástól, másol nyilvános lejáratásához minden eszközt bevetnek és mivel az igazságszolgáltatás rendszere nincs felkészülve rájuk, igen lassú és nehézkes az eljárás ellenük, de ha semmit nem tesznek, sosem ér véget. Pl. az egyik ügyben egy nárcisztikus-paranoid-pszichopata éveken keresztül foglalkoztatta a nyomozó hatóságokat, ügyészségeket, bíróságokat háborítatlanul. Az áldozat ügyvédhez fordult, azóta már többször elítélték a zaklatót és egyre többe kerül neki a zaklatás, csak idő kérdése, hogy börtönbe kerüljön, ha nem hagyja abba.

dr. Regász Mária

ügyvéd

Kiemelt Cikkek
Kövessen (még nem üzemel)
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Legújabb Cikkeink
bottom of page