top of page

Nehezen viselte a szakítást a tomboló sümegprágai férfi

Az ablakon kimászva jutott ki lakásából az a nő Tapolcán, akit barátja bántalmazott, majd zárt be otthonába korábban.


Az esemény szálai novemberig nyúlnak vissza. A szakítást fontolgató barátnőt lakóhelyén felkereső 20 éves férfi több pofont kiosztott a korábbi kedvesnek, ezt követően jelentős kárt tett annak lakásában, majd elvette a lány mobiltelefonját, akire rázárta az ajtót. A bántalmazott nő a tomboló férfi távozása után lakása egyik ablakán mászott ki, így jutott el a szomszédokhoz, akiktől segítséget kért.

Forrás: egészségtükör.hu

Fotó: egészségtükör.hu


A 20 éves O. Zs. ellen személyi szabadság megsértése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a Tapolcai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a napokban befejezte és a nyomozás iratait vádemelési javaslattal küldte meg az illetékes ügyészségnek.



Kommentár: dr. Regász Mária


Sajnos Magyarországon olyan minimális a büntetési tétele az ilyen erőszakos cselekményeknek, hogy semmiféle visszatartó erővel nem bír.


Btk. 194. § (1) Aki mást személyi szabadságától megfoszt, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.


Ha büntetlen előéletű, akkor kap másfél évet, amit ha jól viselkedik harmadolnak, tehát ül fél évet, de esélyes, hogy a másfél évet felfüggesztik és nem ül semmit, a nő pedig viseli a traumát egy életen át, ami meghatározza a további párkapcsolatait is.


Segítséget jelenthetne a kártérítési per, de míg ilyenért Amerikában milliós kártérítéseket állapítanak meg, addig Magyarországon maximum párszázezer forintot és a jogi képviselő díját sem teljes egészében, tehát többe kerülhet az eljárás, mint amennyibe kerül, mivel sajnos a bíróságok még a mai napig sem a teljes kárt ítélik meg, hanem a valós kárnak csak töredékét, ráadásul az ilyen esetekben már a büntetőeljárás során meg kellene ítélni a polgári jogi igényt, hogy az áldozatnak ne kelljen ismét pert indítania és ismét találkoznia a bántalmazójával.


dr. Regász Mária

ügyvéd

Kiemelt Cikkek
Kövessen (még nem üzemel)
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Legújabb Cikkeink
bottom of page