top of page

Csak egy szakember állít össze olyan injekciókoktélt, amivel a savval leöntött nőt elkábították

Élére vasalt ing, elegáns öltöny, gyors visszakérdezések – nem feltétlenül megszokott reakciók egy vádlottól. Igaz, legtöbbször nem olyan elismert orvosok állnak a bíró előtt, akiket azzal vádolnak, hogy maró lúggal öntötték le volt szeretőjüket.


A szakértők meghallgatásával folytatódott a Fővárosi Törvényszéken szerdán B. Krisztián büntetőügye. A volt kórházigazgató a vád szerint 2013. március 12-én megtámadta, injekcióval elkábította, és lúggal locsolta le egykori szeretőjét.


A nő alhasa, combjának belső része és nemi szerve is annyira összeégett a maró anyagtól, hogy a szexuális élete örökre korlátozott lesz.


És ha az égési sokktól nem is, a sebfertőzéstől biztosan meghalt volna, ha nem találják meg és kerül kórházba. Azt már a támadás után tudni lehetett, hogy Renner Erikát valamivel elkábították. A vér-és vizeletmintájából pedig

  • ketamint

  • midazolámot (ismertebb nevén dormikum)

  • meprobamátot és

  • clonazepamot

mutattak ki, de Zacher Gábor orvosszakértő szerint a ketamin és a midazolám kellett ahhoz, hogy a nőt „rongybabává varázsolják″, és semmilyen védekezésre ne legyen képes.


"A ketaminnak intenzív fájdalomcsillapító hatása van, és tudatvesztést okoz, mellékhatásként viszont a betegnél hallucinációkhoz vezet. Ezeket a tévképzeteket viszont a midazolámmal ki lehet lőni" – mondta Zacher.


A vádlott a szerdai tárgyaláson sem tett vallomást. B. Krisztián ügyvédje, Bánáti János korábban a Velvetnek azt mondta, hogy védence a támadás idején nem is járt a helyszínen. Pedig a támadással kezdettől fogva a kórházigazgatót gyanúsították, előzetes letartóztatásba is került, de négy hónap múlva szabadon engedték. A rendőrség másfél évig nyomozott, de mivel a nő nem ismerte fel a támadóját, nem emeltek vádat az orvos ellen, és az eljárást megszüntették.


A nő ügyvédje többek között egy Index cikk miatt viszont új bizonyítást indítványozott. Az eljárást pedig újraindították, és 2015. augusztusában végül mégis vádat emeltek a kórházigazgató ellen. Előkerült az az injekciós tű is, amit az orvos autójából foglaltak le, és amiből a szakértők később kimutatták a midazolámot, igaz, ketaminszármazékot nem találtak.


Nem is találhattak, mert a szakvélemény szerint a két anyagot nem túl célszerű egy tűbe felszívni, mert az kicsapódást okozhat, azaz kiolthatják egymás hatását. Zacher Gábort szerint ahhoz, hogy valaki egy ilyen koktélt állítson össze, és tudja, hogy melyik szert melyikkel és hogyan kell használni, szakmai ismeretek kellenek.


A ketaminhoz ráadásul csak speciális rendelvénnyel lehet hozzájutni, a szakértő szerint ez persze nem azt jelenti, hogy a fekete piacon ne lehetne kapni.


Alapesetben viszont legfeljebb a műtőkben vagy a mentőknél lehet ilyen anyag, de még a szakrendelőknek sem része.


A midazolám amellett, hogy kioltja a hallucinációkat, a felejtést is elősegíti, Zacher szerint viszont ha a támadó más szert használt volna, megölhette volna nőt.


Renner Erikának a támadás óta hat műtétje volt, a hetedikre készül, és bár életminősége már sohasem lesz a régi, egy sebész-nőgyógyász egy plasztikai csapattal együtt dolgozik azon, hogy legalább elfogadható legyen. Abból a lakásból, ahol megtámadták, elköltözött, pszichológushoz jár, és továbbra is 24 órás rendőri védelmet kap.

Kiemelt Cikkek
Kövessen (még nem üzemel)
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Legújabb Cikkeink
bottom of page