top of page

"Zaklatás, mindig a nyomodban" 9.


(Zaklatás - mindig a nyomodban: 14. rész, a pusztítás hálója)

„Mindenki lehet áldozat. Sajnos a rendszer ma Magyarországon a zaklatóknak kedvez, míg Amerikában egy zaklató 10 évet is kaphat, itt 3-4 év alatt sem sikerül eljutniuk a nyomozó hatóságoknak odáig, hogy bírósági szakba kerüljön az ügy. Kérdés, hogy a Kormány miért nem tesz semmit? Mi mennyivel vagyunk kevesebbek, mint egy amerikai állampolgár, akit megvéd az országa?”

„Egyelőre a rendőrség sem tud mit tenni. Naponta rengetegszer hív, és azt suttogja a telefonkagylóba, hogy ki akar végezni engem! Nagyon félek, így testőrt is fogadtam magam mellé. Szeretnék fegyvert tartani, de erre nincs lehetőségem, ezért inkább küzdősportot tanulok” – mesélte a 80-as évek szexszimbóluma a Ripostnak. Korábban azt is elárulta: a férfi először szexet akart tőle, de miután elutasította, agresszívvé vált. Van, hogy éjjel 3-kor csörgeti fel, és olyan is, hogy bele sem szól a telefonba, csak liheg. Cicciolina bevallotta: minden napja rettegésben telik, mióta a férfi zaklatja, állandóan testőr kíséri mindenhova. Ráadásul hiába kapcsolja ki a telefonját, a férfi a Facebookon is üzenetekkel bombázza.”

Az ügy nem bonyolult, mégis a rendőrség tehetetlen. Vajon miért? Megtett-e mindent a rendőrség annak érdekében, hogy a zaklatás megszűnjön (telefon híváslisták, IP címek bekérése, profilalkotás igazságügyi pszichológus és pszichiáter szakértők segítségével, nyelvész szakértők igénybe vétele, újjlenyomat vétele ha utcai készülékről hívja, telefonvonalra csatlakozás, informatikai szakértő igénybevétele, titkosszolgálati eszközök igénybevétele stb. – mindezt azonnal, tehát nem évek múlva kezdi visszakeresni, hogy vajon ki és hol hívhatta, hiszen „naponta rengetegszer hívja”).

A zaklatások az utóbbi időben jelentősen elszaporodtak, épp azért, mert senki nem tesz semmit és nem tartják súlyos bűncselekménynek, ami nagyon nagy baj, hiszen sokkal durvább károkat okoz, mint mondjuk egy pofon. Akit nem zaklattak az nem tudja. Egy zaklató gátlástalan, jó eséllyel pszichopata. Az ilyeneket egy életre kellene börtönbe zárni.

dr. Regász Mária

ügyvéd

Kiemelt Cikkek
Kövessen (még nem üzemel)
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Legújabb Cikkeink
bottom of page