top of page

Hamis szerződéssel vertek át tanárokat Miskolcon (Kommentár: Dr. Regász Mária)

Több tanár is kisebb fizetést kap Miskolcon, mert valaki kicserélte a szerződésük előlapját, amelyen a bérük is szerepelt – írta a Blikk.


A lap szerint a pedagógusok tavaly ősszel írták alá az új szerződésüket a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtal (Klik) az életpályamodell bevezetése kapcsán. Az egyik tanár elmondása szerint az általa aláírt okiraton az szerepelt, hogy egyetemi bért kap, most pedig főiskolai bér szerepel ugyanott.A miskolci rendőrkapitányság közokirat-hamisítás miatt nyomoz az ügyben, egyelőre ismeretlen tettes ellen – mondták a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztályán a lapnak.


A lap úgy tudja, a nyomozók sorra hallgatják ki a pedagógusokat. Egyelőre azt akarják tisztázni, hogy kinek az utasítására, milyen célból és milyen intézményben cserélték ki az előlapokat a szerződéseken, amelyeknek egyikén-másikán még látszik, hogy újra lett kapcsozva a két papír.


Szerző: Index


Kommentár: (dr. Regász Mária)

Az ilyen és hasonló eseteket nagyon könnyen elkerülhetjük, ha valahányszor aláírunk valamit, mindig minden oldalát aláírjuk, az ellenérdekelt féllel is aláíratjuk és mindig kérünk róla másolatot. Ha mi tudjuk, hogy mindig mindennek minden oldalát aláírjuk, akkor joggal merül fel bennünk azonnal, hogy az üres, aláíratlan iratot kicserélték, ráadásul a mindkét fél által aláírt irattal tudjuk bizonyítani, hogy mi volt az eredeti okirat tartalma. Ez vonatkozik a hivatalos szervekkel kötött szerződésekre is (pl. telefon társaságok, közműtársaságok), bár ők néha nagyon nem szívesen írnak alá minden oldalt, de épp ez legyen gyanús.

dr. Regász Mária

ügyvéd

Kiemelt Cikkek
Kövessen (még nem üzemel)
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Legújabb Cikkeink
bottom of page